Pečene breskve s sladoledom
Print Friendly, PDF & Email

Pečene breskve s sladoledom so slastna in hitro pripravljena sladica. Zanjo potrebujemo le 3 sestavine in manj kot 10 minut in že lahko uživamo v tej hladno-topli in sladko-kisli poletni osvežitvi. Vsekakor sladica, ki jo to poletje morate poskusiti!

pecene-breskve-s-sladoledom-1

Pečene breskve s sladoledom – pripomočki:

  • žar ali ponev ali toaster
  • 2 vilici ali kakšen drug pripomoček, s katerim bomo obrnili vroče breskve
  • čajna žlička
  • sito oz. cedilo

Pečene breskve s sladoledom – sestavine:

Za 1 porcijo:

  • 1 zrela breskev
  • 2 kepici sladoleda
  • noževa konica cimeta
  • mandljevi lističi (za dekoracijo)

Namesto sladoleda lahko za manj kalorično varianto uporabimo ledeni jogurt. Sladico lahko dekorirate po želji.

Pečene breskve s sladoledom – postopek:

Breskve dobro operemo in osušimo. Prerežemo jih na polovico in odstranimo koščico. Pečemo jih na srednjem ognju (bodisi na žaru, v ponvi z – recimo temu – valovitim dnom ali v toasterju), in sicer 3 minute na vsaki strani.

pecene-breskve-s-sladoledom-3

Breskve predenemo na krožnik, kjer jih bomo servirali. V sredino vsake polovice nadevamo 1 čajno žličko sladoleda.

pecene-breskve-s-sladoledom-4

Posujemo jih z mandljevimi lističi in skozi sito presejemo cimet. Postrežemo z dodatno kepico sladoleda.

pecene-breskve-s-sladoledom-2

Sladica je pripravljena!

Dober tek!

Ocena:
Skupaj: 3 Povprečno: 4.3]

Manca Rudolf

Hej! Sem Manca Rudolf, avtorica kulinaričnega bloga Rudolfova malca (http://www.rudolfovamalca.com/), kamor objavljam recepte, priporočila in druga (kulinarična) doživetja. Sem zagovornica sezonske, lokalne, doma pridelane hrane. Rada imam preproste recepte, hkrati pa se izogibam uporabe vnaprej pripravljenih polizdelkov – raje čim več pripravim sama. Sem tudi ljubiteljica glasbe, zborovskega petja, slovenskih narečij, dobrih knjig, francoskega jezika, našega planeta, (ročno izdelanega) nakita, prikupnih kuharskih pripomočkov in dobre hrane.

Dodaj odgovor