Pečene breskve s sladoledom
Pečene breskve s sladoledom so slastna in hitro pripravljena sladica. Zanjo potrebujemo le 3 sestavine in manj kot 10 minut in že lahko uživamo v tej hladno-topli in sladko-kisli poletni osvežitvi. Vsekakor sladica, ki jo to poletje morate poskusiti!
Pečene breskve s sladoledom – pripomočki:
- žar ali ponev ali toaster
- 2 vilici ali kakšen drug pripomoček, s katerim bomo obrnili vroče breskve
- čajna žlička
- sito oz. cedilo
Pečene breskve s sladoledom – sestavine:
Za 1 porcijo:
- 1 zrela breskev
- 2 kepici sladoleda
- noževa konica cimeta
- mandljevi lističi (za dekoracijo)
Namesto sladoleda lahko za manj kalorično varianto uporabimo ledeni jogurt. Sladico lahko dekorirate po želji.
Pečene breskve s sladoledom – postopek:
Breskve dobro operemo in osušimo. Prerežemo jih na polovico in odstranimo koščico. Pečemo jih na srednjem ognju (bodisi na žaru, v ponvi z – recimo temu – valovitim dnom ali v toasterju), in sicer 3 minute na vsaki strani.
Breskve predenemo na krožnik, kjer jih bomo servirali. V sredino vsake polovice nadevamo 1 čajno žličko sladoleda.
Posujemo jih z mandljevimi lističi in skozi sito presejemo cimet. Postrežemo z dodatno kepico sladoleda.
Sladica je pripravljena!
Dober tek!