Sladki hrustljavčki
Sladki hrustljavčki so nastali z mislijo na slastno riževo čokolado, ki mi je bila kot otroku vedno pri srcu. Ko sem pred časom v trgovini kupila kvinojine napihnjenčke, še nisem vedela, kaj bo iz njih nastalo. Ideja je dozorela in nastali so fantastični sladki čokoladni hrustljavčki za – dobesedno – prste obliznit.
Sladki hrustljavčki – pripomočki:
- kuhinjska tehtnica
- kozica
- 2x manjša skleda
- kuhalnica
- pladenj
- peki papir
- čajna žlička
Sladki hrustljavčki – sestavine:
(za 9 hrustljavčkov)
- 85 g temne čokolade
- 20 g kvinojinih napihnjenčkov
Sladki hrustljavčki – priprava:
V kozico natočimo malo vode, jo zavremo, nato nad kozico postavimo keramično/stekleno/kovinsko skledo (ne plastične), v katero nalomimo čokolado. Čokolado počasi stopimo nad paro.
Stopljeno čokolado previdno odstranimo iznad pare in ji postopoma dodamo kvinojine napihnjenčke.
S čajno žličko zajamemo maso, jo položimo na s peki papirjem obložen pekač in sploščimo. Postopek ponavljamo, dokler nam ne zmanjka mase. Pladenj s hrustljavčki damo v hladilnik za 1 uro, da se čokolada strdi.