Koromač v solati z limono in jajčki
Print Friendly, PDF & Email

Koromač ali sladki janež raste tudi na naših vrtovih. Vsebuje veliko vitaminov, mineralov in vlaknin. Skupaj z jajci je polnovreden, zdrav in hitro pripravljen obrok.

Koromač v solati z limono in jajčki

Koromač v solati z limono in jajčki – pripomočki:

• lonec za kuhanje jajc
• deska in nož za rezanje
• skleda

Koromač v solati z limono in jajčki

Koromač v solati z limono in jajčki – sestavine:

(za 1 do 2 osebi)

• 1 svež koromač
• 2 jajci
• 1 strok česna
• olivno olje
• sok polovice limone
• sol
• poper

Koromač v solati z limono in jajčki – postopek:

Jajci skuhamo v vreli vodi – 8 minut. Kuhani jajci polijemo z mrzlo vodo in olupimo. Koromač operemo in narežemo na tanke rezine.

Koromač v solati z limono in jajčki

V skledi zmešamo narezan koromač, nasekljan strok česna, olje, in limonin sok. Solimo in popramo po okusu. Nazadnje dodamo na kolobarje narezana jajca in še enkrat rahlo premešamo.

Pa dober tek!

 

Ocena:
Skupaj: 8 Povprečno: 4.3]

MAJDA

Kuham z veseljem in dobro voljo, saj verjamem, da je čas, ko kuhamo in jemo koristno porabljen čas. Če v kuhanju in jedi uživamo, je to hkrati tudi sprostitev od vsakodnevnih stresnih obveznosti. Večinoma kuham jedi, ki jih lahko pripravimo hitro, a so vseeno zelo zdrave. Pomembne so le sestavine, ki jih uporabimo. Te naj bodo sezonske, torej tiste, ki rastejo v trenutnem obdobju in seveda iz bližnje okolice oziroma Slovenije. Če nimamo vrta, si enostavno naredimo »mini« zeliščni vrt kar na okenski polici. V zabojček posadimo vrtna zelišča, ki nam ugajajo in dišijo. Rada uporabljam vse vrste začimb, sveže in suhe, ki popestrijo vsakdanji jedilnik in pozitivno delujejo na prebavo in naše zdravje. Uživajmo v hrani, uživajmo življenje. Pa dober tek!

Dodaj odgovor