Koromač v solati z limono in jajčki
Koromač ali sladki janež raste tudi na naših vrtovih. Vsebuje veliko vitaminov, mineralov in vlaknin. Skupaj z jajci je polnovreden, zdrav in hitro pripravljen obrok.
Koromač v solati z limono in jajčki – pripomočki:
• lonec za kuhanje jajc
• deska in nož za rezanje
• skleda
Koromač v solati z limono in jajčki – sestavine:
(za 1 do 2 osebi)
• 1 svež koromač
• 2 jajci
• 1 strok česna
• olivno olje
• sok polovice limone
• sol
• poper
Koromač v solati z limono in jajčki – postopek:
Jajci skuhamo v vreli vodi – 8 minut. Kuhani jajci polijemo z mrzlo vodo in olupimo. Koromač operemo in narežemo na tanke rezine.
V skledi zmešamo narezan koromač, nasekljan strok česna, olje, in limonin sok. Solimo in popramo po okusu. Nazadnje dodamo na kolobarje narezana jajca in še enkrat rahlo premešamo.
Pa dober tek!