Polnjeni tulipani
Ne le, da izgledajo super in popestrijo krožnik, tudi odličnega okusa so in enostavni za pripravo. Če bi radi skledo solate, ki ponavadi stoji na sredini mize, zamenjali za prikupno prilogo – potem je ta recept kot nalašč za vas! To so polnjeni tulipani.
Polnjeni tulipani – pripomočki:
• rezalna deska
• manjša skleda
• nož
• vilica
• žlica
• slamica
• lupilec
• krožnik
Polnjeni tulipani – sestavine:
• kremni sir ( npr. Philadelphia)
• kumara
• manjša paprika
• šopek drobnjaka
• čajna žlička bučnega olja
• ščep popra
• porovi listi
• 5-6 manjših paradižnikov
Polnjeni tulipani – postopek:
Vso zelenjavo dobro operemo in osušimo in se najprej lotimo priprave polnila.
Polnilo:
V skledo stresemo kremni sir in ga z vilico pregnetemo. Drobnjak na drobno nasekljamo.
Polovico kumare olupimo in jo narežemo na majhne koščke – kot je prikazano na spodnji sliki.
Isto naredimo tudi s polovico paprike.
Vse skupaj primešamo v skledo s sirom, po okusu popopramo in dodamo žličko bučnega olja.
Dobro premešamo in postavimo v hladilnik.
Tulipani:
Paradižnik na vrhu 2x prerežemo in z žlico odstranimo semena.
S slamico naredimo luknjo na spodnjem delu in v njo vtaknemo trak porovega lista.
Paradižnike nato s pomočjo žlice napolnimo s polnilom in okrasimo s preostankom porovih listov ter drobnjaka.
Dober tek!