Rezanci s kurkumo, šparglji in svežimi zelišči
Print Friendly, PDF & Email

Maj, čas špargljev je res nekaj posebnega. Najejmo se jih, dokler rastejo na vrtovih v okolici. Prav tako si lahko doma pripravimo mini zeliščni vrt, kaj je lepšega, kot sveže dišeča zelišča dodati naravnost v lonec. Rezanci s kurkumo, šparglji in svežimi zelišči so zdrav, hitro pripravljen obrok, saj jih lahko pripravimo v 10 minutah.

Rezanci s kurkumo, šparglji in svežimi zelišči Rezanci s kurkumo, šparglji – pripomočki:

  • nož in deska za rezanje
  • lonec za kuhanje rezancev
  • cedilo
  • ponev
  • kuhalnica

Rezanci s kurkumo, šparglji – sestavine:

(za 2 osebi)

  • 200 g širokih rezancev
  • 500 g šopek špargljev
  • česen
  • olivno olje
  • kurkuma
  • poper
  • sol
  • pol skodelice sladke smetane
  • šopek svežih zelišč po izbiri – peteršilj, drobnjak, origano, majaron, timijan

Rezanci s kurkumo, šparglji

Rezanci s kurkumo, šparglji – postopek priprave:

Rezance skuhamo v vreli osoljeni vodi 6 minut.

Oprane in narezane šparglje skupaj s sesekljanim česnom na hitro prepražimo na olivnem olju. Dovolj je 3 do 5 minut.

Rezanci s kurkumo, šparglji in svežimi zelišči

Dodamo ščepec soli, čajno žličko kurkume in poper, zalijemo s sladko smetano, premešamo in v ponev dodamo odcejene kuhane rezance.
Še enkrat premešamo, ponev odstavimo z ognja in v vse skupaj vmešamo nasekljana sveža vrtna zelišča. Takoj postrežemo.

Dober tek!

Ocena:
Skupaj: 2 Povprečno: 4]

MAJDA

Kuham z veseljem in dobro voljo, saj verjamem, da je čas, ko kuhamo in jemo koristno porabljen čas. Če v kuhanju in jedi uživamo, je to hkrati tudi sprostitev od vsakodnevnih stresnih obveznosti. Večinoma kuham jedi, ki jih lahko pripravimo hitro, a so vseeno zelo zdrave. Pomembne so le sestavine, ki jih uporabimo. Te naj bodo sezonske, torej tiste, ki rastejo v trenutnem obdobju in seveda iz bližnje okolice oziroma Slovenije. Če nimamo vrta, si enostavno naredimo »mini« zeliščni vrt kar na okenski polici. V zabojček posadimo vrtna zelišča, ki nam ugajajo in dišijo. Rada uporabljam vse vrste začimb, sveže in suhe, ki popestrijo vsakdanji jedilnik in pozitivno delujejo na prebavo in naše zdravje. Uživajmo v hrani, uživajmo življenje. Pa dober tek!

Dodaj odgovor