Rezanci s kurkumo, šparglji in svežimi zelišči
Maj, čas špargljev je res nekaj posebnega. Najejmo se jih, dokler rastejo na vrtovih v okolici. Prav tako si lahko doma pripravimo mini zeliščni vrt, kaj je lepšega, kot sveže dišeča zelišča dodati naravnost v lonec. Rezanci s kurkumo, šparglji in svežimi zelišči so zdrav, hitro pripravljen obrok, saj jih lahko pripravimo v 10 minutah.
Rezanci s kurkumo, šparglji – pripomočki:
- nož in deska za rezanje
- lonec za kuhanje rezancev
- cedilo
- ponev
- kuhalnica
Rezanci s kurkumo, šparglji – sestavine:
(za 2 osebi)
- 200 g širokih rezancev
- 500 g šopek špargljev
- česen
- olivno olje
- kurkuma
- poper
- sol
- pol skodelice sladke smetane
- šopek svežih zelišč po izbiri – peteršilj, drobnjak, origano, majaron, timijan
Rezanci s kurkumo, šparglji – postopek priprave:
Rezance skuhamo v vreli osoljeni vodi 6 minut.
Oprane in narezane šparglje skupaj s sesekljanim česnom na hitro prepražimo na olivnem olju. Dovolj je 3 do 5 minut.
Dodamo ščepec soli, čajno žličko kurkume in poper, zalijemo s sladko smetano, premešamo in v ponev dodamo odcejene kuhane rezance.
Še enkrat premešamo, ponev odstavimo z ognja in v vse skupaj vmešamo nasekljana sveža vrtna zelišča. Takoj postrežemo.
Dober tek!