Jagodna panakota
Print Friendly, PDF & Email

Jagodna panakota je osvežilna sladica, za katero potrebujemo 4 sestavine in manj kot 15 minut časa. Začarala bo vas in vaše goste. Ko se bo topila v ustih in razvajala brbončice, boste zaprli oči in zasanjali.

Jagodna-panakota-8

Jagodna panakota – pripomočki:

  • kozica za kuhanje
  • žlica
  • manjša posodica ali globok krožnik
  • steklene skodelice, kozarci ali modelčki

Jagodna panakota – sestavine:Jagodna-panakota-1

  • 500 g tekočega jagodnega jogurta
  • 1 vanilin sladkor
  • 3 žlice sladkorja (po želji lahko več)
  • 3 lističi želatine

 

Jagodna panakota – postopek:

Tekoči jogurt z okusom jagode zlijemo v kozico in kuhamo na nizki temperaturi.

Jagodna-panakota-2

Dodamo en vanilin sladkor in 3 žlice sladkorja ter mešamo nekaj minut, da se sladkor stopi. Bolj sladkosnedi lahko dodate še kakšno žlico sladkorja več. Neprestano mešamo.

Jagodna-panakota-3Lističe želatine namočimo v mrzlo vodo in jih pustimo namakati približno 5 minut.

Jagodna-panakota-4

Kozico odstavimo, še preden bi jogurtova panakota utegnila zavreti. Dodamo želatino in mešamo tako dolgo, da se raztopi.

Jagodna-panakota-5Jagodna panakota je pripravljena, da jo nalijemo v skodelice, kozarčke ali modelčke. Ko se malce ohladi, jo postavimo v hladilnik za vsaj 6 ur, še boljša pa je, če jo v hladilniku pustimo kar čez noč.

Jagodna-panakota-6Kot vse panakote, je tudi jagodna panakota še boljša, če jo lepo okrasimo in postrežemo na izviren način.

Jagodna-panakota-7

Pokukajte še med nasvete za serviranje panakot.

Prijetno sladkanje!

Ocena:
Skupaj: 7 Povprečno: 4.6]

Monique

Sem ljubiteljica čokolade in začimb, predvsem cimeta. Poleg raznih sladic rada pripravim tudi kaj slastnega iz tujih kuhinj. Moji recepti so enostavni, primerni tudi za začetnike.

Dodaj odgovor