Puranji medaljoni z marelicami
Print Friendly, PDF & Email

Puranje zrezke lahko inovativno izkoristite tako, da jih narežete na manjše medaljone in v sredico vsakega vstavite suho marelico. Lahko bi rekli, da boste na ta način dobili puranje jajce na oko z marelico. Jed je preprosta, hitro pripravljena, a vseeno inovativna, drugačna in zelo okusna. Poleg lahko postrežete kakšno omako ali drugo prilogo.

Puranji medaljoni z marelicami
Pripomočki za puranje medaljone z marelicami:

  • deska za rezanje
  • nož
  • metlica za obračanje mesa
  • ponev
  • pokrovka

Sestavine za puranje medaljone z marelicami:

  • 300 g puranjih zrezkov ali medaljonov
  • okrog 50 g suhih marelic
  • nekaj žlic oljčnega ali kokosovega olja
  • ščepec soli, popra, vegete in mlete sladke paprike

Postopek za pripravo puranjih medaljonov z marelicami:

Če nimamo že kupljenih medaljonov, vzamemo puranje zrezke in jih narežemo na manjše kose, podobne medaljonom. V sredici vsakega naredimo luknjo, dovolj veliko, da lahko vstavimo marelico, a pazimo, da ne bodo luknje prevelike, saj bodo marelice v nasprotnem padale ven.

Puranji medaljoni z marelicami

V vsak medaljon vstavimo marelico. Nato na ponvi segrejemo olje in na vroče olje postavimo vse medaljone.

Puranji medaljoni z marelicami

Medaljone pustimo, da z ene strani dobijo zlato-rjavo barvo. Potem jih obrnemo na drugo stran in popečemo še z druge strani. Ob tem jih popramo in solimo.

Puranji medaljoni z marelicamiKo je meso dobilo lepo skorjico, ga potresemo še z vegeto in mleto sladko papriko. Pečemo ga še kratek čas, pri čemer je priporočljivo, da ponev pokrijemo s pokrovko, saj bo tako meso ohranilo vse svoje tekočine in bo bolj sočno. Tako, zanimivi medaljoni, ki so videti kot puranje jajce na oko z marelico, je pripravljeno. Nikar ne pretiravajte s toplotno obdelavo, saj je puranje meso hitro pečeno in s pretiranim toplotni obdelovanjem izgublja svoje sokove in postaja suho.

Dober tek!

Ocena:
Skupaj: 2 Povprečno: 4]

Sanjica

Sem jezikoslovka, pedagoginja in Imam več različnih hobijev -- rada berem, vrtnarim, poslušam glasbo. V življenju mi zelo veliko pomenijo živali, zato prostovoljno pomagam zapuščenim ter zanemarjenim psom in mačkam. Sem tudi ponosna lastnica čudovitega kužka Makija, mucka Mukija, ptičjega pajka in zlatih ribic. Za vsem ne zaostaja niti ljubezen do kuhanja, saj se tako sproščam. Pri tem uporabljam čim bolj domače sestavine (po možnosti iz lastnega vrta) in čim manj aditivov. Obožujem zelišča, ki jih tudi skrbno vzgajam, in menim, da so ravno ona tista, ki dajo jedem piko na i.

Dodaj odgovor