ABC mini tortice
Slastna sladica je narejena na ABC hiter način. 🙂 Resnično je enostavna za pripravo. ABC mini tortice so sladke in sočne, skratka, vsaka tortica je čudovito sladko razvajanje s prijetnimi okusi združenimi v enem majhnem koščku.
ABC mini tortice – pripomočki:
- multipraktik oz. pripomoček za drobljenje
- mešalnik
- posoda za mešanje
- žlica
- posoda za kuhanje
- pekač za mufine
- papirnate košarice
- pečica
ABC mini tortice – sestavine:
(za 12 kosov)
Za testo:
- 100 g poljubnih piškotov
- 80 dag masla
- 25 g sladkorja
- o,5 zavojčka vanilijevega sladkorja
- pol majhne žličke cimeta
Za nadev:
- 200 g kremnega sira (ABC ali Philadelphia, Linesa)
- 60 g sladkorja
- 1 jajce
- 0,5 zavojčka vanilijevega sladkorja
Za preliv:
- 2,8 dl kompota – jagoda (lahko je tudi višnja)
- 1 velika žlica gustina
- sladkor po okusu
Opomba: na mojih fotografijah so prikazane sestavine za 18 kosov. Naj vas zato ne zmedejo. 🙂
ABC mini tortice – postopek:
Najprej v multipraktiku (ali z valjarjem) zdrobimo piškote ter dodamo sladkor, vanilijev sladkor in cimet.
V piškotno moko dodamo na pol stopljeno maslo.
Vse skupaj dobro premešamo, da dobimo gladko maso.
V pekač za mufine položimo papirnate košarice in piškotno maso z žličko porazdelimo.
Z žličko ali s prsti, po košarici maso enakomerno porazdelimo in malo potlačimo.
Pripravimo nadev. Kremni sir z mešalnikom 2 minuti mešamo, da dobimo gladko zmes.
V gladko zmes kremnega sira dodamo jajce in valilijev sladkor.
Mešamo kratek čas, le toliko, da zmes postane gladka.
Kremo porazdelimo po pekaču in pečemo v ogreti pečici na 175 stopinj Celzija 20 – 25 minut.
Po določenem času za peko, pekač vzamemo iz pečice in tortice pustimo najmanj pol ure, da se ohladijo.
Med tem časom pripravimo preliv. S paličnim mešalnikom kompot pretlačimo (če želimo gladek preliv brez koščkov sadja).
Kompot prelijemo v posodo za kuhanje in dodamo škrob ter sladkor.
Vse skupaj zavremo in na nizki temperaturi kuhamo toliko časa, da tekočina postane prozorna in svetleča, t.j. približno še 1 minuto potem, ko zavre.
Posodo odstranimo s štedilnika in preliv pustimo počivati najmanj 15 minut, nato pa ga razporedimo po torticah.
Tortice se naj na pultu dodobra ohladijo (t.j. vsaj eno uro), nato pa jih postavimo v hladilnik vsaj za 3 ure. Po tem času so pripravljene za slastno uživanje in sladkanje.
Kako so dobre! Poskusite, zagotovo vam ne bo žal!