Jogurtovo pecivo s sadjem
Okusno in zelo sočno. Jogurtovo pecivo s sadjem je imenitna poslastica, ki odlično paše po dobrem kosilu, s skodelico čaja. Najboljše pa je to, da lahko uporabite katerokoli sadje. Poskusite, enostavno je! 🙂
Jogurtovo pecivo s sadjem – pripomočki:
- kuhinjska pečica
- kuhinjska tehtnica
- žlica
- skleda
- pekač za šarkelj
- merica za tekočine
- električni mešalnik
- ribežen
- krožnik
Jogurtovo pecivo s sadjem – sestavine:
- 180 g jogurta
- 2 jajci
- 200 g moke
- 100 g sladkorja
- 3 žlice olja
- 1/2 pecilnega praška
- 1 vanilin sladkor
- naribana limonina lupinica ene limone
- 1,5 dl mleka
- ščep soli
- 30 g mandljev v lističih
- 350 g vloženega sadja v koščkih (uporabite lahko katerokoli sadje) ali, 250 g svežega sadja
- olje in moka za pomokanje pekača
Jogurtovo pecivo s sadjem – postopek:
Pečico prižgemo in jo nastavimo na 180°C. V skledo stresemo moko, ki ji dodamo pecilni prašek in premešamo. Nato v skledo dodamo še vse ostale sestavine za pecivo, razen sadja in sestavini za pomokanje pekača.
Z električnim mešalnikom vse skupaj dobro premešamo.
Pekač namastimo z oljem in ga dobro potresemo z moko.
Testo zlijemo v pekač.
Če bomo uporabili vloženo sadje, ga prej dobro ocedimo. Sadje približno enakomerno potresemo po testu v pekaču, v tem primeru sem uporabila vložene hruške. Čezenj lahko potresete še žlico mandljev, v kolikor jih imate. Pekač potisnemo v pečico in vse skupaj pečemo 40 minut, pri 180°C.
Ker so nekateri pekači za šarklje višji in ožji od drugih in se zato pecivo v vsakem malenkost drugače peče, preverimo z zobotrebcem, če je pecivo po pretečenem času res pečeno.
Pecivo pustimo v pekaču cca. 15 minut, da se nekoliko ohladi, ter ga nato obrnemo na krožnik.
Tako je naše jogurtovo pecivo s sadjem pripravljeno!
Nom nom in dober tek! 😉
-Balubah