Gurmanska pica z ajdovo in riževo moko
Print Friendly, PDF & Email

Gurmanska pica z ajdovo in rižemo moko je odlična različica testa za vse tiste, ki ste alergični na gluten ali se ga izogibate. Ajdova in riževa moka namreč ne vsebujeta gluten, poleg tega pa sta zelo lahko prebavljivi moki. Poskusite gurmansko pico z ajdovo in riževo moko – navdušila vas bo!

Gurmanska pica z ajdovo in rizevo moko (9)Pripomočki za pripravo gurmanske pice z ajdovo in riževo moko:

  • pekač
  • peki papir
  • posoda za mešanje

Sestavine za pripravo gurmanske pice z ajdovo in riževo moko:

  • 100 g riževe moke
  • 100 g ajdove polnozrnate moke
  • 1/2 vrečke kvasa
  • žlička soli
  • žlica olivnega olja
  • približno 100 ml vode
  • poljubni nadev

Postopek priprave gurmanske pice z ajdovo in riževo moko:

V posodi bomo zmešali riževo in ajdovo moko.

Gurmanska pica z ajdovo in rizevo moko (1)

Dodamo olivno olje, sol in kvas ter vse skupaj premešamo.

Gurmanska pica z ajdovo in rizevo moko (2)Nato dodamo vodo. Mesimo toliko časa da dobimo lepljivo zmes. V kolikor nam zmes ostaja trda dodamo malo vode, če pa je premehka dodamo kakšno žličko ajdove ali riževe moke.

Gurmanska pica z ajdovo in rizevo moko (3)

Gurmanska pica z ajdovo in rizevo moko (4)Sedaj je naše testo za gurmansko pico pripravljeno. Položimo ga na pekač, na katerem smo predhodno položili peki papir. Pri tem si pomagamo z olivnim oljem, saj je zmes lepljiva in tako nam bo lažje razporediti testo na pekač.

Gurmanska pica z ajdovo in rizevo moko (7)Gurmansko pico z ajdovo in riževo moko sedaj poljubno obložimo. Postavimo jo v pečico in pečemo na 200°C približno 20 minut.

Gurmanska pica z ajdovo in rizevo moko (9)Naša gurmanska pica z ajdovo in riževo moko je sedaj pripravljena. Privoščite si jo brez kančka slabe vesti. Dober tek!

Ocena:
Skupaj: 4 Povprečno: 4.3]

Sandran

Naj se na kratko predstavim ... Moje ime je Sandra in sem Primorka :) Že, kot otrok sem rada mami pomagala v kuhinji, no takrat je to bilo le packanje, ampak kljub temu, sem v tem uživala. Z mamo sva imeli majhno kuhinjo in seveda velikokrat ni bilo prostora, da bi pripravili kaj posebnega. Zato sem si vedno govorila "ko bom velika, bom imela veliko kuhinjo" in željo sem si tudi izpolnila. Ne morem zdaj reči, da imam zelo veliko kuhinjo, vendar imam veliko prostora za moj hobby. Uživam v pripravi hrane, prebiranju receptov, pripravi menijev itd. Najbolj pa uživam, ko družinski člani ali prijatelji pohvalijo jed in s tem je ves trud poplačan :) Želim vam veliko užitkov ob prebiranju svojih receptov!

Dodaj odgovor