Omamen kruh s čebulo
Obožujete omamen vonj pražene čebule? Zakaj si ne bi kruha s čebulo pripravili kar sami doma?
Pripomočki za pripravo Omamnega kruha s čebulo:
- ponev
- kuhalnica
- manjša posoda
- večja posoda
- žlica
- pekač
Sestavine za pripravo Omamnega kruha s čebulo:
- 1 žlica olja
- 1 manjša čebula
- 1/4 kocke kvasa
- ščep sladkorja
- 250 g moke
- dobra polovica čajne žličke soli
- približno 1,5 dl mlačne vode
Postopek priprave Omamnega kruha s čebulo:
V ponev vlijemo olje in dodamo sesekljano čebulo. Prepražimo, da čebula postane lepo zlato rjava. Ohladimo.
Pripravimo kvasni nastavek. V manjšo posodo nadrobimo kvas, dodamo sladkor, žličko moke in malo vode. Premešamo in pustimo vzhajati.
V večjo posodo stresemo moko in ji dodamo sol. K moki dodamo vzhajan kvas, ohlajeno čebulo in mlačno vodo. Vse zkupaj dobro zgnetemo. Po potrebi dodajamo moko ali vodo. Pustimo vzhajati.
Vzhajano testo še enkrat pregnetemo in oblikujemo v manjši hlebček.
Hlebček damo v pekač in pečemo v ogreti pečici na 180°C približno 20-30 minut.
Dober tek.