Arašidove kocke
Če se nam obiski najavijo zadnji trenutek, so arašidove kocke idealna rešitev. Arašidove kocke so v eni uri pripravljene, postrežene in pojedene.
Pripomočki za pripravo arašidovih kock
- tehtnica
- multipraktik
- 3 lonci
- žlica
- pekač in peki papir
Sestavine za pripravo arašidovih kock
- 200 g čokolade
- 200 g sladkorja
- 150 g masla
- 250 g polnozrnatih piškotov
- 300g arašidovega masla
- žlica vaniljevega ekstrakta
Postopek za pripravo arašidovih kock
Čokolado stopimo na »bagno maria« oz. v skledi nad loncem vrele vode.
V drugem loncu počasi stopimo maslo.
V multipraktiku zmeljemo piškote in rjavi sladkor. Potem dodamo stopljeno maslo.
Potem dodamo še arašidovo maslo, če ga najdete naj bo s koščki arašidov, sladica bo tako bolj okusna ter žličko vaniljevega ekstrakta, če ga nimate lahko uporabite vaniljin sladkor ali semena pol vaniljevega stroka.
Vse zmešamo z žlico.
Damo v pravokotni pekač, ki smo ga obložili z peki papirjem, in enakomerno porazdelimo.
Prelijemo s stopljeno čokolado in damo vsaj za pol ure v hladilnik, da se čokolada strdi strdi.
Ko se čokolada strdi, z ostrim toplim nožem narežemo kocke. Velikost kock sami določite. Meni se manjše bolj všeč.
Tako. Hitro smo dobili čudovito sladico. Naj vam teknejo!