Sacher muffini
Sacher muffini so sočni čokoladni muffini, ki spominjajo na Sacher tortico. Všeč bodo vsem, še posebej pa čokoholikom in ljubiteljem Sacher torte. Poskusite – ne bo vam žal!
Sacher muffini – pripomočki:
- 2 posodi
- pekač za muffine
- papirčki za muffine
- kuhinjska tehtnica
- električni mešalnik
- nož
Sacher muffini – sestavine:
- 4 jajca
- 100 g masla
- 120 g sladkorja
- 180 g jedilne čokolade
- 80 g moke
- marelična marmelada
- čokoladna kuvertura
Iz sestavin dobimo 12 muffinov. Namesto čokoladne kuverture lahko uporabimo jedilno čokolado, ki jo stopimo z nekaj koščki masla.
Sacher muffini – postopek:
Pečico segrejemo na 200°C. Pripravimo pekač in papirčke za muffine. Čokolado stopimo nad paro.
Ločimo rumenjake in beljake. Zmešamo maslo, 80 g sladkorja in rumenjake.
V maso nato vmešamo še stopljeno čokolado. Iz beljakov naredimo trden sneg in vanj vmešamo preostanek sladkorja. Nato sneg previdno vmešamo v maso.
Maso nadevamo v pekač za muffine. Muffine pečemo od 20 do 23 minut na 200°C. Ko se muffini ohladijo, jih vzamemo ven iz papirčkov in jih premažemo z marelično marmelado, ki smo jo prej premešali, da je postala gladka. Nato nad vodno paro stopimo čokoladno kuverturo in z njo prelijemo Sacher muffine. Ko se kuvertura strdi, damo muffine v nove papirčke za muffine.
Tako – Sacher muffini so gotovi.
Uživajte v njihovem bogatem okusu!