Polnjene paprike malo drugače
Kadar grem domov na obisk, me vedno čaka slastna pogostitev. Kot da bi vsakič imela rojstni dan. Res, mami me vedno znova preseneti z novimi idejami in recepti, vedno pogrunta kakšno novo, zanimivo kombinacijo. V kuhinji ji še vedno rada priskočim na pomoč, tako kot sem to počela že od malih nog. Tokrat sva skupaj pripravili malo drugačne polnjene paprike. Napolnili sva jih z rižem in hokaido bučo. Jed je lahko samostojna, mi pa smo jo postregli k jagenčku, pečenem v pečici.
Polnjene paprike malo drugače – pripomočki:
- pekač
- večja posoda
- ponev
- kuhalnica
Polnjene paprike malo drugače – sestavine:
Polnjene paprike malo drugače – postopek:
Paprike na vrhu zarežemo in odstranimo semena. Skuhamo jih v rahlo osoljeni vodi.
Bučo in paradižnik narežemo na kocke, nasekljamo česen, čebulo, peteršilj. Vse skupaj popražimo na oljčnem olju.
Dodamo opran riž in zalijemo z vodo.
Kuhamo toliko časa, da je jed kuhana. Paprike odcedimo.
Napolnimo jih z zelenjavnim rižem.
Napolnjene paprike previdno zložimo v pekač, ki smo ga rahlo namastili. Pečemo pri 160 °C kakih 15 minut, oziroma toliko, da se paprike lepo zapečejo. Če jed postrežemo samostojno, lahko na vrh paprik naribamo še malo sira in še to zapečemo.
Dober tek!