Polnjene paprike malo drugače
Print Friendly, PDF & Email

Kadar grem domov na obisk, me vedno čaka slastna pogostitev. Kot da bi vsakič imela rojstni dan. Res, mami me vedno znova preseneti z novimi idejami in recepti, vedno pogrunta kakšno novo, zanimivo kombinacijo. V kuhinji ji še vedno rada priskočim na pomoč, tako kot sem to počela že od malih nog. Tokrat sva skupaj pripravili malo drugačne polnjene paprike. Napolnili sva jih z rižem in hokaido bučo. Jed je lahko samostojna, mi pa smo jo postregli k jagenčku, pečenem v pečici.

Polnjene paprike malo drugače

Polnjene paprike malo drugače – pripomočki:

  • pekač
  • večja posoda
  • ponev
  • kuhalnica

Polnjene paprike malo drugače – sestavine:

  • Polnjene paprike malo drugačerumene paprike
  • čebula
  • česen
  • peteršilj
  • paradižnik
  • riž
  • hokaido buča
  • sol, poper
  • oljčno olje

Polnjene paprike malo drugače – postopek:

Paprike na vrhu zarežemo in odstranimo semena. Skuhamo jih v rahlo osoljeni vodi.

Polnjene paprike malo drugače

Bučo in paradižnik narežemo na kocke, nasekljamo česen, čebulo, peteršilj. Vse skupaj popražimo na oljčnem olju.

Polnjene paprike malo drugače

Dodamo opran riž in zalijemo z vodo.

Polnjene paprike malo drugače

Kuhamo toliko časa, da je jed kuhana. Paprike odcedimo.

Polnjene paprike malo drugače

Napolnimo jih z zelenjavnim rižem.

Polnjene paprike malo drugače

Napolnjene paprike previdno zložimo v pekač, ki smo ga rahlo namastili. Pečemo pri 160 °C kakih 15 minut, oziroma toliko, da se paprike lepo zapečejo. Če jed postrežemo samostojno, lahko na vrh paprik naribamo še malo sira in še to zapečemo.

20151004_111728

Dober tek!

 

Ocena:
Skupaj: 5 Povprečno: 4]

Metul

Sem grafična oblikovalka in samostojna podjetnica. Po duši športnica, tek na smučeh, potapljanje na vdih in gorništvo so del mojega življenja, prosti čas pa rada preživljam tudi v kuhinji, kjer kot prava ljubiteljica okusne in zdrave hrane najraje preizkušam nove recepte.

Dodaj odgovor