Hitra prekmurska gibanica
Print Friendly, PDF & Email

Hitra prekmurska gibanica se pripravi brez testa, enostavno se posiplje po plasteh, speče, ohladi in postreže.

prekmurska1

Kaj potrebujemo za hitro prekmursko gibanico:

  • jogurtov lonček
  • lopatko
  • pekač
  • 2 plastični posodi
  • visok pekač 22 x 38
  • pečico

Sestavine za hitro prekmursko gibanico:

  • 3 jogurtove lončke ostre moke
  • 2 jogurtova lončka sladkorja
  • 1 pecilni prašek
  • 1/2 kg skute
  • 1 kisla smetana
  • 1 jajce
  • 10 dkg mletega maka
  • 5 olupljenih in naribanih jabolk
  • 10 dkg orehov
  • 2 žlici ruma
  • 1 žlička cimeta
  • 1/2 l sladke smetane
  • maslo in drobtine za pekač

Postopek priprave hitre prekmurske gibanice:

Pečico prižgemo na 180 stopinj. V posodi zmešamo moko, sladkor in pecilni prašek. Pekač namažemo z maslom in potresemo z drobtinami.

prekmurska2

V pekač posipljemo 1 jogurtov lonček suhe zmesi moke in sladkorja. Pekač malo potresemo, da se suha zmes enakomerno razporedi. Z lopatko zmešamo skuto, kislo smetano in jajce. Nadev z lopatko enakomerno razporedimo po pekaču.

prekmurska3

Po skutinem nadevu posipljemo jogurtov lonček suhe zmesi moke in sladkorja. Sledi posip maka, ki ga pokapljajte z žlico ruma. Ponovno je na vrsti jogurtov lonček suhe zmesi moke in sladkorja.

prekmurska4

Nato enakomerno potresite naribana jabolka in jih posipajte s cimetom. Sledi četrti jogurtov lonček suhe zmesi moke in sladkorja. Potem enakomerno potresite mlete orehe in jih pokapajte z žlico ruma. Posipljite z zadnjim, petim lončkom suhe zmesi in polijte s sladko smetano.

prekmurska5

Postavite v vročo pečico za eno uro. Potem ohladite na sobno temperaturo in pekač postavite v hladilnik. Ohlajeno v pekaču razrežite na kocke in posipajte s sladkorjem v prahu. Meni je najljubša naslednji dan, ko se vse sestavine prepojijo.

prekmurska6

Ocena:
Skupaj: 37 Povprečno: 4.2]

Dodaj odgovor