Rogljički Ženske nogavice
Print Friendly, PDF & Email

Rogljički Ženske nogavice je en star recept, ki mi ga je zaupala soseda. Zakaj Ženske nogavice….najbrž zato, ker je testo večkrat in tanko razvaljano. Sicer je osnova maslena, masa pa orehova z limono, ki ji da prijetno svežino.

Pripomočki za pripravo rogljičkov Ženske nogavice

  • ni posebnih pripomočkov

Sestavine za pripravo rogljičkov Ženske nogavice

za dva klasična pladnja

za testo

  • 300 g moke
  • 100 g masla
  • 1 jajce
  • ščep soli
  • 1 dl mleka
  • 20 g kvasa
  • žlička pecilnega praška

za nadev

  • 100 g mletih orehov
  • 120 g sladkorja
  • 1 vanilijev sladkor
  • limonina lupinica
  • sveže stisnjen sok polovice limone

za posip

  • sladkor v prahu

Postopek priprave rogljičkov Ženske nogavice

V primernem lončku do mlačnega segrejemo mleko in vanj nadrobimo kvas. Pustimo nekaj minut, da kvas naraste. V večjo skledo odmerimo moko, malenkost posolimo in dodamo pecilni prašek. Pripravimo si zmehčano maslo in  jajce. V moko naredimo jamico in vanjo vlijemo mleko s kvasom in zagrebemo.

Dodamo jajce in zagrebemo. Na koncu dodamo že maslo in vgnetemo voljno testo.

Testo oblikujemo v 4 kroglice, preložimo jih na pomokan peki papir, pokrijemo s kuhinjsko krpo in pustimo vzhajati slabe pol ure.

Medtem ko testo za rogljičke Ženske nogavice počiva, si pripravimo nadev. Zmeljemo orehe, dodamo sladkor, vanilijo in limonino lupinico. Na koncu dodamo še sok limone in vse skupaj dobro premešamo.

Dobro pomokamo delovno površino. Vzhajano testo na tanko razvaljamo v obliko kroga in izrežemo obliko za pripravo rogljičkov, kot prikazuje druga fotografija.

Žličko nadeva polagamo na širši del in zavijemo v rogljiček.

Pečico segrejemo na 175 stopinj Celzija. Pladenj postavimo v ogreto pečico na zgornjo rešetko in pečemo približno 17 minut. Rogljičke Ženske nogavice ohladimo in potresemo s sladkorjem v prahu. Naj tekne!

Ocena:
Skupaj: 4 Povprečno: 4.5]

kuharcaKsenija

Sem vesela, pozitivna oseba, ki rada kuha in peče. Rada preizkusim ali dodelam po svoje kakšen nov recept. V veliko zadovoljstvo mi je postreči obed za mojo družino in moram reči, da so vedno zadovoljni. Prepričana sem, da se z nekaj truda da doseči pestrost in raznolikost obrokov. Poleg kuhanja imam rada gibanje v naravi, veliko tečem, saj so traili moja strast. V največji ponos sta mi pa moji dve hčeri.

Dodaj odgovor