Odlični španski churrosi
Mogoče so si odlične španske churrose izmislili španski pastirji, ki so si v hribih zaželeli svežega pekovskega peciva, mogoče so jih prinesli Portugalci iz Kitajske in jih začeli iztiskati v olje, ker testa niso znali razvleči v palčke tako kot Kitajci, zagotovo pa je, da sem jih prvič okusila v Madridu, kjer so me odlični španski churrosi osvojili na prvi ugriz.
Kaj potrebujete za odlične španske churrose:
- kozico za mešanje testa
- posodo za cvrenje
- kuhalnico
- brizgalno vrečko z zvezdastim nastavkom
- škarje
- štedilnik
Sestavine za odlične španske churrose:
- 300 ml vode
- 200 g moke
- 80 g masla
- 3 jajca
- 2 ščepca soli
- olje za cvrenje
Postopek priprave odličnih španskih churrosov:
Posodo za cvrenje pristavimo na štedilnik, vanjo nalijemo olje in prižgemo ploščo. Na drugo ploščo postavimo kozico, v kateri bomo skuhali testo in v njej zavremo vodo z maslom in soljo. Med mešanjem dodajamo moko.
Ko dobimo gladko zmes brez grudic, postopoma vmešamo jajca. Testo predenemo v brizgalno vrečko z zvezdastim nastavkom in ga začnemo iztiskati v vroče olje. Lažje vam bo, če vam bo kdo pomagal in s škarjami rezal testo, ki ga iztiskate, na želeno dolžino.
Churrose na obeh straneh zlato rumeno zapecite, poberite jih iz olja in odcedite na papirnati servieti.
Posipajte jih z mešanico sladkorja v prahu in cimeta. Servirajte jih s čokoladno omako, ki jo pripravite iz vroče sladke smetane, v katero dodate sladkor po okusu in razlomljeno čokolado, da se raztopi.
Prijetno sladkanje!