Borovničevi muffini
Borovničevi muffini so odlična sladica, čudovitega sadnega okusa ter izredno privlačni za vaše oči. Muffini so izredno enostavni za pripravo, v njih pa lahko daste res kar želite (čokolada, katerokoli sadje, ipd.). Borovničevi muffini so tako dobri, da jih bo zmanjkalo v minuti.
Kaj potrebujemo za borovničeve muffine?
- mikser
- dve skledi
- pekač za muffine
- cedilo
- tehtnica
- dve žlici
- žlička
- merilni lonček
- ročna metlica
Sestavine za borovničeve muffine:
- 250 g moke
- 1 pecilni prašek
- 150 g sladkorja
- 1 vanilin sladkor
- 200 g borovnic (sveže ali zamrznjene)
- 1 jajce
- 8 žlic olja
- 40 g masla ali margarine za pečenje
- 1,5 dl mlačnega mleka
Postopek priprave borovničevih muffinov:
Najprej si pripravimo vse potrebne sestavine ter vklopimo pečico, da se ogreje (muffine moramo vedno peči v predhodno ogreti pečici).
V eno skledo presejemo moko s pecilnim praškom, v drugi skledi pa penasto umešamo jajce, sladkor ter vanilin sladkor. V drugo skledo z mešalnikom počasi vmešamo še olje, maslo ter mlačno mleko. Iz teh sestavin nam nastane zelo tekoča gladka masa.
V mešanico sestavin (druga skleda) z ročno metlico počasi vmešamo presejano moko s pecilnim praškom.
Na koncu počasi vmešamo še borovnice.
Pripravimo si pekač za muffine ter vanj položimo papirnate posodice za muffine. S pomočjo dveh žlic maso počasi naložimo v papirnate posodice (napolnimo ¾ posodic).
Muffine pečemo na 170 stopinjah Celzija (ventilacijska pečica) cca. 20-25 minut. Ohlajene muffine vzamemo iz pekača ter serviramo v papirnatih posodicah.
Prijetno sladkanje!