Odlični španski churrosi
Print Friendly, PDF & Email

Mogoče so si odlične španske churrose izmislili španski pastirji, ki so si v hribih zaželeli svežega pekovskega peciva, mogoče so jih prinesli Portugalci iz Kitajske in jih začeli iztiskati v olje, ker testa niso znali razvleči v palčke tako kot Kitajci, zagotovo pa je, da sem jih prvič okusila v Madridu, kjer so me odlični španski churrosi osvojili na prvi ugriz.

Odlični španski churrosi

Kaj potrebujete za odlične španske churrose:

  • kozico za mešanje testa
  • posodo za cvrenje
  • kuhalnico
  • brizgalno vrečko z zvezdastim nastavkom
  • škarje
  • štedilnik

Sestavine za odlične španske churrose:

  • 300 ml vode
  • 200 g moke
  • 80 g masla
  • 3 jajca
  • 2 ščepca soli
  • olje za cvrenje

Postopek priprave odličnih španskih churrosov:

Posodo za cvrenje pristavimo na štedilnik, vanjo nalijemo olje in prižgemo ploščo. Na drugo ploščo postavimo kozico, v kateri bomo skuhali testo in v njej zavremo vodo z maslom in soljo. Med mešanjem dodajamo moko.

Odlični španski churrosi

Ko dobimo gladko zmes brez grudic, postopoma vmešamo jajca. Testo predenemo v brizgalno vrečko z zvezdastim nastavkom in ga začnemo iztiskati v vroče olje. Lažje vam bo, če vam bo kdo pomagal in s škarjami rezal testo, ki ga iztiskate, na želeno dolžino.

Odlični španski churrosi

Churrose na obeh straneh zlato rumeno zapecite, poberite jih iz olja in odcedite na papirnati servieti.

Odlični španski churrosiPosipajte jih z mešanico sladkorja v prahu in cimeta. Servirajte jih s čokoladno omako, ki jo pripravite iz vroče sladke smetane, v katero dodate sladkor po okusu in razlomljeno čokolado, da se raztopi.

Odlični španski churrosi

Nasvet
Če imate v hiši diabetika, posipljite churrose samo s cimetom, za čokoladno omako pa v vroči sladki smetani raztopite diabetično čokolado.

Prijetno sladkanje!

Ocena:
Skupaj: 0 Povprečno: 0]

Dodaj odgovor