Ocvrta paprika z mortadelo in sirom
Print Friendly, PDF & Email

Paprika je edinstvenega okusa in daje možnosti, da jo kuhamo na 1001 način. Ko boste okusili aromo ocvrte paprike z mortadelo in sirom, vas bo preplavila eksplozija tipičnega okusa pečene paprike, značilen okus mortadele in prijetno topljiv sir.

ocvrta-paprika-z-mortadelo-in-sirom-6

Ocvrta paprika z mortadelo in sirom – pripomočki:

  • pekač
  • ponev
  • nož
  • vilica
  • krožnik
  • 3 posodice za paniranje

Ocvrta paprika z mortadelo in sirom – sestavine:

  • 6 rdečih špic paprik
  • 6 rezin salame mortadela
  • 6 rezin sira
  • ščep soli
  • 2 dl olja za cvrenje
  • 2 jajci
  • 3 žlice moke
  • 6 žlic krušnih drobtin

Ocvrta paprika z mortadelo in sirom – postopek:

Papriko umijemo, osušimo in položimo na pekač, ki smo ga obložili s peki papirjem. Spečemo jo v pečici na 200 stopinj Celzija, žar program, približno 20 minut. Ko se po vrhu obarva rahlo črno, jo obrnemo in ko dobi barvo z obeh strani, je pečena in jo zložimo v posodo in pokrijemo.

ocvrta-paprika-z-mortadelo-in-sirom-7

Ohlajeno pečeno papriko olupimo in očistimo koščic.

ocvrta-paprika-z-mortadelo-in-sirom-1

Na rezino mortadele položimo listič sira in ju zvijemo v rolo.

ocvrta-paprika-z-mortadelo-in-sirom-2

Rolice mortadele s sirom potisnemo v sredino očiščene paprike.

ocvrta-paprika-z-mortadelo-in-sirom-3

Nato si pripravimo posodice za paniranje in v eno nasujemo moko, v drugo stepemo jajce in v tretje nasujemo krušne drobtine. Stepeno jajce rahlo solimo. Filane paprike paniramo na klasičen način: najprej jih povaljamo v moki, nato v stepenem jajcu in na koncu še v krušnih drobtinah.
ocvrta-paprika-z-mortadelo-in-sirom-4

Filane in panirane paprike ocvremo v zmerno vročem olju. Po cvrtju jih preložimo na papirnato servieto, da se odteče morebitna odvečna maščoba.

ocvrta-paprika-z-mortadelo-in-sirom-5

Dober tek!

Ocena:
Skupaj: 11 Povprečno: 4]

Dodaj odgovor