Hitra juha iz leče
Print Friendly, PDF & Email

Leča je prepogosto po krivici spregledano živilo. Je namreč pravo super živilo, saj vsebuje veliko beljakovin, vlaknin in mineralov. Jaz jo imam zelo rada in si jo večkrat pripravim. Danes delim z vami recept za odlično hitro juho iz leče.

hitra-juha-iz-leceHitra juha iz leče – pripomočki:

  • kuhinjska tehtnica
  • merilna posoda za tekočine
  • nož
  • deska za rezanje
  • kuhalnica
  • kozica s pokrovko
  • cedilo
  • stiskač za česen
  • jedilna žlica

Hitra juha iz leče – sestavine:

(za 4 osebe)

  • 250 g rdeče leče
  • 1,5 l zelenjavne jušne osnove ali vode + jušno kocko
  • 100 g čebule
  • 2 stroka česna
  • 3 jedilne žlice olja
  • lovorov list
  • ščep marajona ali par vejic svežega
  • pest nasekljanega svežega drobnjaka
  • sol po potrebi

Hitra juha iz leče – priprava:

Lečo temeljito speremo pod tekočo vodo. Pomagamo si z večjim cedilom. Čebulo in drobnjak drobno nasekljamo. Česen stisnemo s stikačem za česen ali ga drobno nasekljamo.

hitra-juha-iz-leceV kozici segrejemo tri žlice olja. Na njem popražimo čebulo in česen, da rahlo porjavita. Dodamo lečo in jo na hitro prepražimo. Zalijemo jo z litrom in pol vode in dodamo lovorov list. Kozico pokrijemo in počakamo, da voda zavre. Lečo skuhamo do mehkega, približno 15 minut. Ko je leča kuhana, juho odstavimo z ognja in dodamo drobno nasekljan svež drobnjak in marajon.

hitra-juha-iz-leceJuho dosolimo po okusu. Če uporabimo zelenjavno jušno kocko, juho obvezno poskusimo, preden jo dodatno posolimo, saj že sama kocka vsebuje veliko soli in dodatno soljenje običajno ni potrebno. Juho postrežemo še vročo.

Uživajte v okusih!

Ocena:
Skupaj: 5 Povprečno: 4.6]

Dodaj odgovor