Kakavovi vaflji
Print Friendly, PDF & Email

Kakavovi vaflji so zelo nasiten in odličen zajtrk. Pri nas so vikendi namenjeni vafljem in raznim palačinkam. Ti vaflji so res narejeni zelo hitro, saj potrebujete za njih samo moko, kakav, mineralno vodo in vinski kamen. Vse skupaj se zmeša in speče v cca. 4 minutah v pekaču za vaflje. Ker ne vsebujejo jajc ali mlečnih izdelkov, jih lahko jedo tudi tisti, ki tega ne smejo. Mi jih namažemo s pomarančno marmelado s kardamomom, ki res božansko paše zraven.

Naredite si jih za zajtrk, saj verjamem, da vam bodo všeč.  Pri nas jih kar hitro zmanjka. 🙂

Pripomočki za kakavove vaflje:

  • pekač za vaflje
  • posoda za mešanje
  • tehtnica
  • merilna žlička
  • metlica za mešanje
  • čopič za mazanje pekača
  • žlica in žlička
  • lesena lopatica za jemanje vafljev iz pekača

Sestavine za kakavove vaflje:

za cca. 1 do 2 osebi (iz mase spečemo 4 vaflje)

  • 100 g pirine moke
  • 6 g kakava v prahu (jaz sem uporabila čisti kakav)
  • 210 ml mineralne vode
  • 3 žlice olivnega olja
  • ščepec soli
  • 1 žlička vinskega kamna
  • 6 g rožičeve moke
  • cca. 2 žlici olja za mazanje pekača

Kako naredimo kakavove vaflje:

Vse sestavine najprej zmešam skupaj, da nastane malo bolj tekoča masa.

S čopičem premažem pekač za vaflje in počakam, da se segreje. Vsak ima doma drugačen pekač, jaz dam pri svojem pekaču na številko 4, to pomeni, da je kar visoka temperatura. Za peko vafljev je temperatura zelo pomembna, še posebej ker masa ne vsebuje jajc. Ko je pekač dovolj vroč (pri meni se prižge zelena luč), vlijem maso s pomočjo žlice v pekač. Mase ne sme biti preveč, ker bodo potem vaflji predebeli in se ne bodo dobro spekli. Ko je mase dovolj, jo jaz malo še pogladim z žlico ter zaprem pekač. Vsakič ko vlijem novo maso, pekač ponovno premažem z oljem.

Vaflji se pečejo cca. 3-4 minute oz. dokler se ne prižge spet zelena lučka. S pomočjo lesene lopatice jih odstranim iz pekača.

Dober tek!

Če ne smete uživati jajc ali mlečnih izdelkov, si lahko naredite še veganske vaflje ali veganske ovsene vaflje. H kakavovim ali drugim vafljem se pa odlično podajo različni namazi:

Ocena:
Skupaj: 0 Povprečno: 0]

spela

Že od malega zelo rada kuham. Veselje do kuhanja in peke mi je predala moja babi, ki je bila učiteljica gospodinjstva. Znala je speči najboljšo torto. Zelo uživam v dobrih in preprostih jedeh. Ker je imel moj sin alergijo na kravje mleko in jajca poizkušam kuhati in peči vse brez tega. S sinom velikokrat pečeva skupaj zato se trudim, da so moji recepti enostavni in zdravi.

Dodaj odgovor