Veganski ovseni vaflji
Print Friendly, PDF & Email

Ovseni vaflji so zelo nasiten in zdrav zajtrk, še posebej, če jih postrežemo z dobro kombinacijo sadja.

Ovseni kosmiči vsebujejo veliko vitaminov in mineralov ter so zelo koristni za našo prebavo. Ker nam dajo veliko energije, vam priporočam, da jih večkrat vključite v prehrano, še posebej za zajtrk. Veganski ovseni vaflji so narejeni iz zmletih ovsenih kosmičev (lahko pa uporabite že ovseno moko), pirine moke ter rastlinskega napitka ter s ščepcem cimeta.

Želim vam lep začetek dneva. 🙂

Pripomočki za veganske ovsene vaflje:

  • pekač za vaflje
  • tehtnica
  • merilna žlička
  • zajemalka
  • metlica za mešanje
  • posoda za mešanje
  • žlička
  • palični mešalnik s posodo (za mletje ovsenih kosmičev)
  • čopič za premaz pekača
  • lesena kuhalnica za odstranitev vafljev

Sestavine za veganske ovsene vaflje:

Za cca. 2-3 vaflje

  • 200 ml zdrobljenih ovsenih kosmičev (60 g)
  • 200 ml pirine moke (90 g)
  • 200 ml mineralne vode
  • 130 ml rastlinskega napitka (jaz sem uporabila ovsen napitek)
  • ščepec soli
  • 1 žlička vinskega kamna
  • 1/3 žličke cimeta
  • olivno olje za premaz pekača

In še:

  • poljubno sadje
  • kokosova moka

Kako pripravim veganske ovsene vaflje

V paličnem mešalniku najprej zmeljem ovsene kosmiče (če že imate ovseno moko, to ni potrebno).
Zmlete ovsene kosmiče (moko) potem stresem v posodo skupaj s pirino moko ter vinskim kamnom in soljo. Vsem suhim sestavinam dodam še mineralno vodo ter rastlinski napitek. Vse skupaj zmešam z metlico (če gre težje, lahko uporabite tudi žlico).

Pekač za vaflje najprej premažem z olivnim oljem ter ga prižgem. Počakam, da se prižge zelena lučka (oziroma se prikaže znak, ki ga ima vaš pekač in, ki nakazuje, da je pekač dovolj segret) in šele takrat z zajemalko nalijem maso na pekač (zelo pomembno je, da je pekač prave temperature). Maso z zajemalko lepo razporedim po pekaču. Pečem toliko časa, da se spet prižge zelena lučka ( 5 minut).

Zelo pomembno pri peki vafljev je, da je masa prava in, da je pekač dobro naoljen ter, da je temperatura pekača primerna za peko (jaz počakam, da se prižge zelena lučka na pekaču, vi pa seveda upoštevajte navodila vašega pekača).

Vaflje iz pekača odstranim z leseno kuhalnico ter jih okrasim s banano, gozdnimi sadeži ter kokosovo moko.

Lep začetek dneva vam želim in dober tek!

Tukaj si lahko pogledate še moje ideje za druge okusne, veganske zajtrke:

Ocena:
Skupaj: 3 Povprečno: 3.3]

spela

Že od malega zelo rada kuham. Veselje do kuhanja in peke mi je predala moja babi, ki je bila učiteljica gospodinjstva. Znala je speči najboljšo torto. Zelo rada tudi jem, samo nikoli nisem marala preveč sladkih stvari zato tudi moji recepti ne bodo preveč sladki bodo pa sigurno zelo dobri. Ker je imel moj sinček alergijo na km in jajca poizkušam kuhat in peči vse brez tega.

Dodaj odgovor