Veganski vaflji
Veganski vaflji so narejeni brez jajc in mleka. So zelo nasitni jaz jih jem ponavadi ob vikendih.
Pripomočki za veganske vaflje:
- pekač za vaflje
- ponev
- zajemalka
- lopatica
- skodelica volumna 3dl
- jedilna žlica
- čajna žlička
- metlica za stepanje
Sestavine za veganske vaflje:
Za 2 vaflja (obrok za 1 osebo)
- 1 skodelica pšenične polnozrnate moke ali pirine (cca.150 g)
- ½ skodelice riževega napitka
- ½ skodelice mineralne vode
- 2 žlici olivnega olja
- ščepec soli
- 1 čajna žlička vinskega kamna
- ½ čajne žličke cimeta in vanilje
- 1 čajna žlička olja za mazanje pekača
Za okrasitev:
- 1 banana
- pest malin oz. jagodičevja
- kokosovo mleko
- lahko tudi agavin sirup
Priprava veganskih vafljev:
Na pultu si pripravimo vse sestavine. S čopičem namažemo pekač za vaflje.
Pekač prižgemo in ga pustimo prižganega vsaj 5 minut, oziroma, da zasveti lučka, saj mora biti pekač vroč.
V skodelico najprej namerim moko, ki jo stresem v mešalno posodo.
V posodi najprej zmešamo suhe sestavine. Moki dodam še ostale suhe sestavine to so vinski kamen, sol, cimet in vanilja. Postopoma dodamo še mokre sestavine, olje, mineralno vodo in rižev napitek.
Z metlico vse zmešamo v tekočo zmes.
Zmes pustimo stati vsaj 10 min. Vzamemo zajemalo in zlijemo maso v pekač za vaflje.
Pusti vsaj 5 minut, oziroma toliko, da se dobro speče.
Vaflje poljubno namažemo. Jaz imam zelo rada med (ni veganski, ki pa ga vi lahko nadomestite z agavinim sirupom), kokosovo moko in banano.
V ponev dam malo olja, ki mi je ostal, ter zlijem preostalo maso v ponev. Pustim toliko časa da se speče, oziroma 3 minute na eni strani. Palačinko obrnem z obračalko ter pustim še 3 minute na drugi strani. Pripravljeno!
Palačinko poljubno namažemo.
Dober tek!