Veganski vaflji
Print Friendly, PDF & Email

Veganski vaflji so narejeni brez jajc in mleka. So zelo nasitni jaz jih jem ponavadi ob vikendih.

Pripomočki za veganske vaflje:

  • pekač za vaflje
  • ponev
  • zajemalka
  • lopatica
  • skodelica volumna 3dl
  • jedilna žlica
  • čajna žlička
  • metlica za stepanje

Sestavine za veganske vaflje:

Za 2 vaflja (obrok za 1 osebo)

  • 1 skodelica pšenične polnozrnate moke ali pirine (cca.150 g)
  • ½ skodelice riževega napitka
  • ½ skodelice mineralne vode
  • 2 žlici olivnega olja
  • ščepec soli
  • 1 čajna žlička vinskega kamna
  • ½ čajne žličke cimeta in vanilje
  • 1 čajna žlička olja za mazanje pekača

Za okrasitev:

  • 1 banana
  • pest malin oz. jagodičevja
  • kokosovo mleko
  • lahko tudi agavin sirup

Priprava veganskih vafljev:

Na pultu si pripravimo vse sestavine. S čopičem namažemo pekač za vaflje.

Pekač prižgemo in ga pustimo prižganega vsaj 5 minut, oziroma, da zasveti lučka, saj mora biti pekač vroč.

V skodelico najprej namerim moko, ki jo stresem v mešalno posodo.

Veganski vaflji

V posodi najprej zmešamo suhe sestavine. Moki dodam še ostale suhe sestavine to so vinski kamen, sol, cimet in vanilja. Postopoma dodamo še mokre sestavine, olje, mineralno vodo in rižev napitek.

Veganski vaflji

Z metlico vse zmešamo v tekočo zmes.

Veganski vaflji

Zmes pustimo stati vsaj 10 min. Vzamemo zajemalo in zlijemo maso v pekač za vaflje.

Pusti vsaj 5 minut, oziroma toliko, da se dobro speče.

Vaflje poljubno namažemo. Jaz imam zelo rada med (ni veganski, ki pa ga vi lahko nadomestite z agavinim sirupom), kokosovo moko in banano.

Nekaj o ...
Banana ima v sebi veliko kalija, saj s tem premagujemo utrujenost in nam da veliko energije, ki jo potrebujemo za cel dan. Kokosova moka ima veliko vlaknin, mineralov in vitaminov. Med deluje proti-bakterijsko ter nam dajale moč.
Nasvet
Včasih mi ostane še nekaj mase, ki jo je premalo za vaflje zato naredim iz nje še kakšno palačinko.

V ponev dam malo olja, ki mi je ostal, ter zlijem preostalo maso v ponev. Pustim toliko časa da se speče, oziroma 3 minute na eni strani. Palačinko obrnem z obračalko ter pustim še 3 minute na drugi strani. Pripravljeno!

Palačinko poljubno namažemo.

Dober tek!

Ocena:
Skupaj: 91 Povprečno: 3.1]

spela

Že od malega zelo rada kuham. Veselje do kuhanja in peke mi je predala moja babi, ki je bila učiteljica gospodinjstva. Znala je speči najboljšo torto. Zelo uživam v dobrih in preprostih jedeh. Ker je imel moj sin alergijo na kravje mleko in jajca poizkušam kuhati in peči vse brez tega. S sinom velikokrat pečeva skupaj zato se trudim, da so moji recepti enostavni in zdravi.

Dodaj odgovor