Jajčka z dežnikaricami in zelenjavo
Jajčka z dežnikaricami in zelenjavo so odlična v nekaj minutah pripravljena jed za zajtrk, večerjo ali malico. Jed lahko pripravite, ko iz jutranjega sprehoda po gozdu prinesete kakšno mlado dežnikarico, lahko pa uporabite tudi zamrznjene dežnikarice.
Jajčka z dežnikaricami in zelenjavo – pripomočki:
- deska
- nož
- ponev za peko
Jajčka z dežnikaricami in zelenjavo – sestavine:
- 2 jajčki po osebi
- 1 zelena paprika
- 1 rumena paprika
- 1 do dva sladka feferona
- 1 do dva manjša klobučka dežnikaric
- malo vode
- jušna žlica sezamovega olja
- sol in poper po okusu
- 1 do dve vejici svežega ali zamrznjenega peteršilja
- malo oljčnega olja
Količina sestavin je primerna za dve osebi, čas priprave 10 minut.
Jajčka z dežnikaricami in zelenjavo – postopek priprave:
Očistite in na manjše rezine narežite klobučka dežnikaric in zelenjavo. V široki ponvi z malo vode na tihem ognju podušite sestavine tako, da voda povre.
Nato dodajte dve jušni žlici sezamovega olja in premešajte. Preko ubijte 4 jajčka. Ko so beljaki nekoliko zakrknjeni po okusu posolite in popoprate ter vse sestavine ponovno na hitro premešajte.
Pripravljeno jed servirajte z dodatkom nekaj kapljic oljčnega olja in sesekljanim peteršiljem po vrhu. Dodajte tudi kakšen list ali dva sveže sezonske solate in rezino popečenega kruha.
Z bogatim zajtrkom, ki je najpomembnejši obrok dneva, si zagotovite dovolj energije za uspešno opravljanje vseh dnevnih obveznosti. Še nekaj idej za hitro pripravljen, zdrav in okusen zajtrk najdete pod recepti:
- dišeča popečena jajčka na divjih zeliščih
- jetrna pašteta za bogove
- zdrav zajtrk s kostanji
- pečena jajca s pršutom in kislim zeljem
- ajdove palačinke
- zeliščna skuta zakladnica zdravja
- umešana jajčka s pomladnimi zelišči