Umešana jajca s pomladnimi zelišči
Umešana jajca s pomladnimi zelišči so pripravljena hitro, omamno dišijo in napolnijo telo z energijo saj vsebujejo vsa hranila potrebna za dopoldanske izzive. Z rezino popečenega kruha in pestjo regratovih listov vam bodo ob jutranji kavi ali čaju resnično polepšala dan. Angleži rečejo “make my day” in to za tole jed povsem drži. Pomembno pa je še nekaj, dolgo boste ostali siti in zvečer ne bo tiste volčje lakote saj jo ravno jajca pri jutranjem obroku preprečujejo.
Umešana jajca s pomladnimi zelišči – pripomočki:
- deska
- nož za sekljanje
- ponev za peko
- pripomoček za mešanje
Umešana jajca s pomladnimi zelišči – sestavine:
- pest svežih pomladnih zelišč (peteršilj, drobnjak, origano, žajbelj, list zelene)
- nekaj vrhov mlade cvetoče bršljanaste grenkuljice (divje rastoča zel)
- 3 do 4 jušne žlice vode
- 1 jušna žlica sezamovega olja
- 2 jajci
- sol in poper po okusu
Količina je primerna za eno osebo, čas priprave 10 do 15 minut.
Umešana jajca s pomladnimi zelišči – postopek priprave
Z ostrim nožem na drobno sesekljajte mešanico zelišč in jih nekoliko podušite na vodi. Ko voda povre dodajte olje in premešajte.
Preko ubijte jajci, rumenjak pustite cel, beljake pa rahlo pomešajte. Ko so beljaki pečeni umešajte tudi rumenjake.
Še toplo in rahlo tekoče ponudite na ogretem krožniku. Za okras na krožnik lahko dodate tudi vejico grenkuljice.
Rumenjake lahko pustite tudi cele, preko pa posujete posip iz sezamovih in lanenih semen.
Če vam je okus pomladnih zelišč všeč jih lahko pripravite tudi s skuto.