Hlebčki iz testenin
Print Friendly, PDF & Email

Hlebčki iz testenin so nasitni, enostavni in tudi zanimivi, saj so po obliki zelo različni, njihova sestava pa je enaka. Pogled na poln krožnik zlato rumenih hlebčkov je res zanimiv, nam dvigne apetit in nas opomni, da smo tudi lačni. Hlebčke iz testenin lahko postrežemo tudi hladne ali sladke, tako da jih enostavno potresemo s sladkorjem.

Pripomočki za pripravo hlebčkov iz testenin:

  • lonec
  • tehtnica
  • posodica za merjenje tekočin
  • kuhalnica
  • štedilnik
  • cedilo
  • kozica
  • krožnik
  • skleda
  • vilice

Sestavine za pripravo hlebčkov iz testenin:

Za štiri osebe:

  • 300 g testenin
  • 1 žlička muškatnega oreščka
  • 20 g surovega masla
  • 30 g bele moke tip 400
  • 250 ml mleka
  • 2 srednje veliki jajci
  • 50 g naribanega sira edamec
  • 150 ml sončničnega olja
  • sol po okusu
  • sladkor po želji in okusu

Postopek za pripravo hlebčkov iz testenin:

Za pripravo hlebčkov iz testenin bomo potrebovali kar nekaj sestavin, zato je dobro, da si jih pripravimo in se tako izognemo temu, da nam med pripravo manjka kakšna sestavina.

Najprej pripravimo bešamel: v kozici stopimo maslo na zmerni temperaturi in ko je maslo stopljeno, dodamo moko in dobro premešamo, da se moka enakomerno razpusti v topljenemu maslu. Ko se moka razpusti, dodamo še mleko.

Vse skupaj kuhamo med stalnim mešanjem na zmernem ognju 20 do 30 minut, da dobimo gosto maso, ki bo testenine vezala med seboj.

V slani vodi testenine skuhamo po navodilu proizvajalca, jih stresemo na cedilo in počakamo, da se dobro odcedijo, saj morajo biti bolj suhe, da jih masa poveže skupaj, ko jih stresemo v lonec in dodamo maso in muškatni orešček. Vse skupaj dobro premešamo, da se masa enakomerno razporedi med testeninami.

Najprej nastrgamo sir na kuhinjskem strgalniku, ga stresemo v skledo, dodamo jajca in vse skupaj dobro premešamo.

Z večjo žlico zajamemo testenine, kot da bi delali žličnike in jih povaljamo v mešanici sira in jajc. Tako oblikovane hlebčke polagamo v ponev, v kateri smo segreli sončnično olje.  Najprej jih na zmernem ognju popečemo po eni strani, nato jih obrnemo in popečemo še po drugi strani.

Hlebčki iz testenin so zelo okusni, nasitni in tudi njihov izgled nam dvigne apetit in željo, da jih takoj poizkusimo.

Testenine lahko skrijemo v dodanih sestavinah, saj pečene zlatorumene testenine presenetijo tako domače kot tudi obiskovalce. Lučka Glaser

Testenine lahko pripravimo tudi malo drugače:

Ocena:
Skupaj: 6 Povprečno: 4.7]

Glaser Lučka

Nabiram zelišča in in gozdne sadeže, vrtnarim in vse koristno uporabim v kulinariki. Napisala vam bom tudi sezonsko uporabo rastlin.

Dodaj odgovor