Mandljeva omleta
Print Friendly, PDF & Email

Presenetite svoje drage in jim za zajtrk naredite mandljevo omleto, ki je hrustljavo mehka z okusom po mandljih in začimbah, ki se odlično dopolnjujejo med seboj. Začimbi, ki sem ju uporabila, cimet in klinčki, skupaj z mandlji poskrbita za poseben okus. Omleto lahko pojeste namazano z različnimi namazi, kot so marmelade ali rožičev namaz z lešniki, ki se odlično poda poleg.

Omleto lahko naredite tudi med prazniki, jaz sem mojo naredila za božič, takrat jo pripravim v obliki jelenčka in možička. Seveda pa jo lahko pustite celo, v prvotni obliki in vanjo zavijete tudi različno sadje,  prepognete in jeste takšno.

Mandljeva omleta

Pripomočki za mandljevo omleto

 • ni posebnih pripomočkov

Sestavine za mandljevo omleto

Za 1 osebo oz. za eno omleto:

 • 80 g pirine moke
 • 35 g zmletih mandljev (lahko uporabite tudi npr. lešnike)
 • 250 ml ovsenega napitka
 • pol žličke mletega cimeta
 • pol žličke mletih klinčkov
 • ščepec soli
 • 1 žlička vinskega kamna

In še:

 • po želji nekaj celih mandljev za dekoracijo
 • mletega kokosova za dekoracijo (po želji)
 • ter kokosovo olje ali drugo olje za peko

Kako naredim mandljevo omleto

Najprej skupaj zmešam zmešam suhe sestavine, dodam še ovseni napitek in vse skupaj zmešam v kompaktno zmes brez grudic.

madljeva božična omleta

V ponev dam malo kokosovega olja in počakam, da se ponev malo segreje. Nato v ponev vlijem maso in počakam, da se začnejo delati mehurčki in omleto pečem na eni strani cca. 6-7 minut, nato pa jo, ko je omleta že skoraj pečena, z lopatico za palačinke obrnem in pečem še par minut na drugi strani.

madljeva božična omleta

Lahko ostane pri tem in omleto le še položim na krožnik, jo poljubno napolnim s sadjem ali premažem z namazom in prepognem ter postrežem, ali pa, po tem ko omleto preložim na krožnik ali desko za rezanje, z modelčki za piškote izrežem različne oblike. Ker je v mojem primeru ta mandljeva omleta božična, sem seveda uporabila modelčka v obliki jelenčka in možička. V drugih letnih časih pa za izrezovanje uporabite drugačne modelčke. Otroci bodo navdušeni nad oblikami.

Omleto sem dekorirala tako, da sem iz celih mandljev jelenčku in možičku naredila usta in oči. Omleto sem polila še z riževem sirupom, lahko pa uporabite tudi javorjev sirup ali kaj drugega. Omleto lahko posujete tudi s sladkorjem v prahu ali kot jaz z drobno mleto kokosovo moko.

Uživajte v mehki mandljevi omleti.

Mandljeva omleta

Tukaj si lahko pogledate še druge ideje za omlete:

Ocena:
Skupaj: 5 Povprečno: 4.4]

spela

Že od malega zelo rada kuham. Veselje do kuhanja in peke mi je predala moja babi, ki je bila učiteljica gospodinjstva. Znala je speči najboljšo torto. Zelo uživam v dobrih in preprostih jedeh. Ker je imel moj sin alergijo na kravje mleko in jajca poizkušam kuhati in peči vse brez tega. S sinom velikokrat pečeva skupaj zato se trudim, da so moji recepti enostavni in zdravi.

Dodaj odgovor