Slivova omleta (veganska)
Print Friendly, PDF & Email

Ste že kdaj poskusili slivovo omleto? Omleta je mehka ter zelo nasitna, zato si jo le naredite za zajtrk, tudi njen okus vas ne bo razočaral. Je pa tudi zelo enostavna za pripravo, saj potrebujete le nekaj sestavin. Ker je narejena brez jajc in mlečnih izdelkov, ker jih pri nas ne uživamo,  je namenja tudi tistim, ki tega ne smejo ali želijo uživati.

Naredite si slivovo omleto za zajtrk, saj boste res uživali v njenem okusu. Moj 4 letnik jo je kar hitro pojedel. 🙂

Pripomočki za slivovo omleto

  • merilna žlička (ali lonček volumna 2 dl)
  • nož in deska
  • ponev (premera 24 cm)
  • posoda za mešanje
  • metlica
  • obračalka
  • žlička

Sestavine za slivovo omleto

Za 1 slivovo omleto (za 1 osebo):

  • 200 ml pirine moke
  • 200 ml ovsenega napitka
  • 1 žlička vinskega kamna
  • 1/2 žličke cimeta
  • 3 slive
  • ščepec soli
  • olje za peko (jaz sem uporabila kokosovo olje)

Kako naredim slivovo omleto

V posodo najprej odmerim suhe sestavine, torej: moko, cimet, vinski kamen in sol. Nato dolijem ovsen napitek in vse skupaj dobro zmešam z metlico.

Slive umijem in malo obrišem ter jih prerežem na pol. Odstranim koščico ter slive narežem na čim manjše koščke, ki jih stresem v maso za omleto. Vse skupaj na rahlo zmešam z metlico.

V ponev dam malo kokosovega olja in počakam, da se ponev malo segreje nato vlijem maso za omleto. Omleta naj se peče cca. 7 – 8 minut (na srednji temperaturi), na zgornji strani se bodo začeli delati mehurčki. Omleto previdno obrnem z obračalko (omleta je zelo mehka ker nima jajc) in jo pečem še na drugi strani cca. 2 – 3 minute). Omleto s slivami še enkrat previdno obrnem oz. privzdignem, da vidim, če je pečena.

Mehka slivova omleta za zajtrk je pripravljena!

Dober tek!

Na omleto si lahko tudi namažete različne namaza kot so: rožičev namaz z lešniki ali pa čokoladni namaz iz datljev in kakava.

Moje druge ideje, kako še drugače porabiti slive, si lahko pogledate tukaj: slivova marmelada s stevio in slivov džem s sivko.

Ocena:
Skupaj: 3 Povprečno: 4.7]

spela

Že od malega zelo rada kuham. Veselje do kuhanja in peke mi je predala moja babi, ki je bila učiteljica gospodinjstva. Znala je speči najboljšo torto. Zelo uživam v dobrih in preprostih jedeh. Ker je imel moj sin alergijo na kravje mleko in jajca poizkušam kuhati in peči vse brez tega. S sinom velikokrat pečeva skupaj zato se trudim, da so moji recepti enostavni in zdravi.

Dodaj odgovor