Mehka cimetova omleta z jabolki (vegansko)
Print Friendly, PDF & Email

Pri nas doma vsi obožujemo omlete, seveda brez jajc in mlečnih izdelkov. Največkrat jih naredimo čez vikende. Sedaj mi je moj partner “predal” recept, ki ga je sam iznašel za res mehko omleto. Jaz sem se odločila, da naredim omleto iz pirine moke, ovsenega napitka in cimeta ter na kokosovem olju popečena jabolka.  Mmmmm, res božanski zajtrk.

mehka cimetova omleta s jabolki

Pripomočki za mehko cimetovo omleto z jabolki

  • posoda za mešanje
  • metlica
  • merilna žlička oz. merilni lonček za 1 dl
  • ponev premera 24 cm
  • kozica ali manjša posoda za kuhanje
  • deska in nož
  • žlička in žlica
  • obračalka ali lopatica
  • krožnik

Sestavine za mehko cimetovo omleto z jabolki

Za 1 omleto oz. 1 osebo:

  • 300 ml rastlinskega napitka
  • 200 ml pirine moke (moko enostavno odmerite v merilniku tekočin, brez tehtanja)
  • ščepec soli
  • 1 žlička vinskega kamna
  • pol žličke cimeta
  • kokosovo olje za peko

Za prilogo iz jabolk:

  • polovica jabolka
  • 1/3 žličke cimeta
  • 1/3 žličke vanilije v prahu
  • kokosovo olje

Kako naredim mehko cimetovo omleto z jabolki:

Najprej nalijem ovsen napitek v posodo za mešanje in mu dodam ščep soli. Z metlico za stepanje nekaj časa mešam ovsen napitek. Jaz sem metlico kar med rokami vrtela (napitek se bo spenil, kar je prav); lahko si pomagate tudi z električnim mešalnikom.
Pomembno pri omleti je, da čimbolj bomo napitek mešali, tem bolj bo omleta mehka. V posodo počasi dodajam moko ter vinski kamen, cimet. Vse skupaj še vedno mešam kar nekaj časa, da je masa res penasta.

V ponev dam malo kokosovega olja oz. olja za peko, kamor vlijem pripravljeno maso. Na omleti se bodo začeli delati mehurčki, kar pomeni, da se počasi peče. Omleto pecite res počasi, na srednji temperaturi. Ko je omleta zgoraj že skoraj pečena (to traja cca. 5-7 minut) jo z obračalko obrnem (omleta je zelo mehka zato jo previdno obrnite) in pustim, da se še malo peče. Omleto prestavim na krožnik.

Prilogo iz jabolk pripravim tako, da ga (najprej ga seveda operem) prerežem na pol, ga izkoščičim ter ga narežem na kocke. Če imate domače jabolko, lupljenje ni potrebno.
V posodo dam olje ali kokosovo olje za peko ter na njem popečem narezana jabolka. Z žlico jih malo pomešam. Dodam še malo cimeta ter vanilije v prahu. Jabolka pražim toliko časa, da postanejo malo mehkejša (5-7minut).

K cimetovi omleti odlično paše tudi drugo sadje, jaz velikokrat dodam borovnice (lahko tudi zamrznjene, ki jih pred tem samo odtalim in potresem po omleti) in mleti kokos.

In zajtrk je na mizi, mehka cimetova omleta z jabolki.

mehka cimeotva omleta s prelivom iz jabolk
Dober tek!

Lahko si pogledate še druge ideje za zajtrk:

Ocena:
Skupaj: 3 Povprečno: 4.3]

spela

Že od malega zelo rada kuham. Veselje do kuhanja in peke mi je predala moja babi, ki je bila učiteljica gospodinjstva. Znala je speči najboljšo torto. Zelo rada tudi jem, samo nikoli nisem marala preveč sladkih stvari zato tudi moji recepti ne bodo preveč sladki bodo pa sigurno zelo dobri. Ker je imel moj sinček alergijo na km in jajca poizkušam kuhat in peči vse brez tega.

Dodaj odgovor