Štručke s hrenovko
Print Friendly, PDF & Email

V pekarnah in trgovinah lahko kupimo tiste omamno dišeče žemljice s hrenovko in paradižnikovo omako na sredini. Lahko si jih privoščimo za zajtrk, malico ali večerjo. Ker pa priprava sploh ni zapletena, si jih pripravite kar sami doma in boste videli, da so še boljše, kot tiste v trgovini.

štručke s hrenovko

Štručke s hrenovko – pripomočki:

  • posoda za gnetenje testa
  • tehtnica ali merilna posoda
  • pekač
  • peki papir
  • dve manjši skodelici
  • kuhalnica

Štručke s hrenovko – sestavine (za 10 štručk):

Za testo:

  • 500 g bele moke
  • 20 g kvasa (polovica kocke)
  • 7 g soli
  • 20 g sladkorja
  • pol dl olja (ali 40 g masla)
  • mlačna voda ali mleko (po potrebi, približno 3 dcl)

Za nadev:

  • 3 paradižnikove omake
  • 3 žlice ketčupa
  • ščepec soli, origano, bazilika
  • 5 hrenovk

Štučke s hrenovko – priprava:

Najprej zamesimo testo. V posodo damo moko, nadrobimo kvas, solimo (pazimo, da ne po kvasu), dodamo sladkor in olje. Nato po potrebi dodajamo tekočino, da dobimo malo trše testo.

štručke s hrenovko 1

Vzhajamo 20 minut. Nato še enkrat pregnetemo testo in pustimo vzhajati še 10 minut. Medtem pripravimo omako. V skodelici zmešamo paradižnikovo omako, ketčup, ščepec soli, origano in baziliko. Na pekač damo papir za peko in ogrejemo pečico na 180 stopinj Celzija.

štručke s hrenovko 2

Štručko naredimo tako, da naredimo kroglico iz testa, jo položimo na pekač in po sredini do konca pritisnemo kuhalnico. Paziti moramo, da kuhalnico pritisnemo res do konca (ko jo dvignemo v zrak, se mora videti skozi testo).

štručka s hrenovko 3

V vdolbino damo malo paradižnikove omake in polovico hrenovke (lahko tudi tretjino). Hrenovke lahko po vrhu malo zarežemo.

štručke s hrenovko 4

Štručke s hrenovko pečemo približno 20 minut, oziroma tako dolgo, da postanejo svetlo rjave barve.

štručke s hrenovko 5

štručke s hrenovko 6

Pa dober tek!

Ocena:
Skupaj: 2 Povprečno: 4.5]

patricia

Moje vodilo v kuhinji je, da mora biti kuhanje preprosto, hitro, pa vendar še vedno okusno. Predvsem pa je treba izkoristiti vse dobrote, ki nam jih ponuja narava in kuhati sezonsko. Domači vrt, tržnica ali pa gozd nam ponujajo ogromno sestavin, ki jih lahko pripravimo za svoje domače.

Dodaj odgovor