Sirove rezine iz listnatega testa
Enostavno za pripravo, lepega izgleda, še bojšega okusa. Zanimiva rezina, ki ni kremna, ampak sirova in zares se jo izplača naredit, ker svežina in okusi presenečajo. To so sirove rezine iz listnatega testa, hladna jed, ki nam bo v vročih dneh prijala.
Sirove rezine – pripomočki:
- deska za rezanje,
- nož za rezanje,
- mikser,
- sklede za pripravo nadevov,
- pekač za peko testa,
- peki papir,
- lopatica za mešanje in nanašanje nadevov.
Sirove rezine – sestavine:
- masleno listnato testo (goljufamo in ga kupimo, izdelava doma vzame preveč časa)
- za liptovski namaz potrebujemo:
- 30 dag puste skute,
- 2 dag masla,
- 1 dag paprike v prahu,
- 2 dag čebule ali šalotke,
- ščep kumine, sol, 6 kaper,
- svež peteršilj.
- Za Mascarponov nadev potrebujemo:
- 30 dag mascarpona,
- 5 dag kisle smetane,
- 5 dag masla,
- sol.
- Za kajmakov nadev potrebujemo:
- 30 dag kajmaka, 1
- 10 dag smetane,
- svežo baziliko in svež peteršilj, ter sol.
- Za dokončanje in namaz po površini
- 30 dag Mascarpona,
- 30 dag kisle smetane (najbloljšo in čvrsto),
- svežo baziliko in svež petršilj.
Čas priprave: 1 ura in cca. 1 ura hlajenja.
Sirove rezine iz listnatega testa – postopek:
Liptovski nadev:
Maslo penasto umešamo, dodamo pretlačeno skuto, sesekljan peteršilj, sesekljane kapre, čebulo in kumino. Vse gladko razmešamo dodamo sol po okusu in mleto rdečo sladko papriko.
Maskarponov nadev:
Mascarponu primešamo kislo smetano, maslo in sol ter dobro premešamo.
Kajmakov nadev:
Kajmak, kislo smetano, sesekljano svežo baziliko in sol dobro gladko premešamo.
Postopek priprave testa in sestava:
Masleno testo razdelimo na 4 pravokotnike, premažemo z maslom in jih v pečici zlato spečemo. Pečemo cca 15 minut na 200 stopinj celzija.
Vsako plast pečenega testa namažemo z različnimi sirnimi nadevi. Zložimo jih skupaj kot torto.
Tako sestavljene namažemo še po zunanji strani,.
Nato z zunanje strani potresemo s sesekljanim peteršiljem in baziliko in za nekaj ur postavimo na hladno.
Obilo gurmanskih užitkov in dober tek!