Kako pripravite najboljši krompirjev pire?
Najboljši krompirjev pire je penast, kremast, rahel, brez grudic, ravno prave teksture, da te nežno boža po ustih. Tri stvari so najpomembnejše pri pripravi najboljšega krompirjevega pireja: pravi čas, prava temperatura in pravi pripomoček za mešanje.
Kaj potrebujemo za najboljši krompirjev pire:
- posodo za kuhanje
- mečkalnik krompirja
- ročni mešalnik
- štedilnik
Sestavine za najboljši krompirjev pire:
- 600 g krompirja
- 2 dl mleka
- 1 žlica masla
- sol
Postopek priprave najboljšega krompirjeva pireja:
Za pire uporabimo že dalj časa izkopan krompir, ki ima že debelo lupino. Srednje velikega olupimo, operemo in ga narežemo na četrtine. Na štedilnik pristavimo vodo in ko zavre, damo v posodo narezan krompir. Kuhamo ga približno 20 minut.
Odcedimo vodo, posodo pristavimo nazaj na štedilnik, dolijemo mleko, dodamo maslo, posolimo in počakamo, da mleko zavre. To je prvi korak do najboljšega krompirjevega pireja: mleko mora biti vroče in mora ga biti dovolj, po občutku se vam bo skoraj zdelo, da ga je preveč.
Krompir s pomočjo “mečkalnika” pretlačimo.
Z ročnim mešalnikom, z metlicami za stepanje smetane, ga stepemo v rahlo in penasto zmes. To je drugi pogoj za pripravo najboljšega krompirjevega pireja. Stepsti krompir z ročnim mešalnikom. Nikar se ne prepustite lenobi, da bi vas odvrnila od tega dela in se ne zadovoljite s tem, da bi krompir samo zmečkali. V tem primeru boste pripravili samo krompirjev pire, mi pa želimo pripraviti najboljšega. 🙂
Tretji pogoj za najboljši krompirjev pire je čas, vse je potrebno narediti takoj, brez vmesnih premorov. Ko je pripravljen, ga je treba takoj servirati. Premori progresivno slabšajo kvaliteto krompirjevega pireja.
Če ste točno sledili navodilom, je zdaj čas, da vas pire svilnato poboža v ustih. 🙂