Namaz iz oliv
Print Friendly, PDF & Email

Namaz iz oliv je odličen tako za zajtrk ali malico kot za dodatek k narezku. Imenujemo ga tudi pesto iz oliv, pripravimo pa ga lahko iz zelenih ali črnih oliv. Če ga namažemo na domač kruh, je kombinacija popolna.

Namaz iz oliv – pripomočki:

  • blender

Namaz iz oliv – sestavine:

Sestavine so za eno kavno skodelico.

  • 20 oliv (brez koščic)
  • 10 – 12 listov sveže bazilike
  • 10 – 12 mandljev
  • 2 žlici olivnega olja

Namaz iz oliv – postopek:

V blender damo 10 oliv. Uporabimo lahko zelene ali črne, pomembno je, da so razkoščičene. Jaz sem uporabila zelene olive, polnjene s papriko, zato je bil namaz nekoliko bolj pisane barve kot če bi uporabila navadne zelene olive.

Dodamo 10 velikih svežih listov bazilike oz. 12 manjših ter 10 – 12 mandljev. Namesto mandljev lahko uporabimo tudi kakšne druge oreščke (npr. lešnike, indijske orešče, orehe).

Da bo namaz iz oliv lepše mazljiv, dodamo še 2 žlici olivnega olja, nato pa s pomočjo blenderja vse skupaj dobro zmiksamo.

Namaz serviramo v lično skodelico, ga dekoriramo s kakšnim listom sveže bazilike in olive na vrhu.

Namaz je še bolj okusen, če ga namažemo na domač kruh. Poskusite pirin kruhek z oreščki ali kak drug slasten domač kruh.

Dober tek!

Ljubitelji namazov, poskusite tudi namaz iz čičerike, bučni namaz iz golic, karijev namaz ali tunin namaz s koruzo.

Ocena:
Skupaj: 1 Povprečno: 5]

Monique

Sem ljubiteljica čokolade in začimb, predvsem cimeta. Poleg raznih sladic rada pripravim tudi kaj slastnega iz tujih kuhinj. Moji recepti so enostavni, primerni tudi za začetnike.

Dodaj odgovor