Umešana jajčka z bezgom
Print Friendly, PDF & Email

Bezeg lahko pripravimo na različne načine, od čaja, sladic, napitka in še kako. Sama ga pogosto pripravim za večerjo in sicer skupaj z jajci. Umešana jajčka z bezgom so krasna popestritev te sicer povsem običajne jedi. Takšna jajčka so prav tako pripravljena zelo hitro, zato le natrgajte malo bezga in že bo zadišalo po umešanih jajčkih z bezgom.

Pripomočki za umešana jajčka z bezgom

  • skodelica
  • vilica
  • ponev
  • kuhalnica
  • štedilnik

Sestavine za umešana jajčka z bezgom:

Za 1 osebo

  • 2 jajci
  • ščep soli
  • 1-2 bezgova cvetova
  • malo olja

Postopek priprave umešanih jajčk z bezgom

Jajci ubijemo v skodelico, dodamo ščep soli in jih s pomočjo vilice razžvrkljamo.

Bezeg, ki smo ga nabrali v čistem okolju, pregledamo, da se med cvetovi slučajno ne skriva kakšna žuželka. Nato pa cvetove osmukamo k razžvrkljanemu jajcu in vmešamo v jajce.

Na štedilniku segrejemo ponev, v katero damo malo olja. Nato vanjo vlijemo jajca z bezgom in pustimo, da spodnja stran malo zakrkne. Nato s s kuhalnico jajčka umešamo in pečemo tako dolgo, da so pečena in rahlo zapečena.

Postrežemo vroča umešana jajčka z bezgom poleg katerih pojemo še kos poljubnega kruha. Priporočam kruh z jogurtom, da se ti zrola.

Naj vam tekne!

Ocena:
Skupaj: 12 Povprečno: 4.6]

Irena Trojar

Rada ustvarjam, pišem, vrtnarim ... Zelo rada pa tudi kuham. In ko kuham, rada eksperimentiram, se igram in ustvarjam povsem svoje jedi ... čisto vse pa začinim tudi z ljubeznijo. Upam, da vam bodo moji recepti všeč.

Dodaj odgovor