Umešana jajčka z bezgom
Bezeg lahko pripravimo na različne načine, od čaja, sladic, napitka in še kako. Sama ga pogosto pripravim za večerjo in sicer skupaj z jajci. Umešana jajčka z bezgom so krasna popestritev te sicer povsem običajne jedi. Takšna jajčka so prav tako pripravljena zelo hitro, zato le natrgajte malo bezga in že bo zadišalo po umešanih jajčkih z bezgom.
Pripomočki za umešana jajčka z bezgom
- skodelica
- vilica
- ponev
- kuhalnica
- štedilnik
Sestavine za umešana jajčka z bezgom:
Za 1 osebo
- 2 jajci
- ščep soli
- 1-2 bezgova cvetova
- malo olja
Postopek priprave umešanih jajčk z bezgom
Jajci ubijemo v skodelico, dodamo ščep soli in jih s pomočjo vilice razžvrkljamo.
Bezeg, ki smo ga nabrali v čistem okolju, pregledamo, da se med cvetovi slučajno ne skriva kakšna žuželka. Nato pa cvetove osmukamo k razžvrkljanemu jajcu in vmešamo v jajce.
Na štedilniku segrejemo ponev, v katero damo malo olja. Nato vanjo vlijemo jajca z bezgom in pustimo, da spodnja stran malo zakrkne. Nato s s kuhalnico jajčka umešamo in pečemo tako dolgo, da so pečena in rahlo zapečena.
Postrežemo vroča umešana jajčka z bezgom poleg katerih pojemo še kos poljubnega kruha. Priporočam kruh z jogurtom, da se ti zrola.
Naj vam tekne!