Topli tortilja sendviči
Print Friendly, PDF & Email

Topli tortilja sendviči so nastali po ideji, ki sem jo videla na spletu in, ker imam rada tortilje, še bolj pa enostavne recepte, sem jo seveda morala preizkusiti.

Topli tortilja sendviči ponujajo toliko možnosti. Neskončno pravzaprav. Jaz sem jih tokrat naredila s tuno, dodala bučke, koruzo, sirovo omako, solato, … In izpadlo je fantastično!

Lahko bi uporabila papriko, paradižnik, rukolo, avokado, umešana jajca, popečenega piščanca, popečeno slanino, sir, majonezo ali drug vaš priljubljen preliv, čili omako in še in še …. Idej je pravzaprav toliko, kot je okusov. Topli tortilja sendviči bodo teknili tako za malico, kot večerjo, lahko pa tudi kosilo skupaj s solato ali samostojno. Ne izgubljajmo časa, začnimo …

topli tortilja sendviči

Pripomočki za tople tortilja sendviče

  • toaster

Sestavine za tople tortilja sendviče

Za 2 sendviča:

  • 2 tortilji
  • 80 g pločevinka tune (52 g plod)
  • nekaj rezin sira (cca. 20-30 g)
  • 2 žlički sirove omake
  • 2 lista zelene solate
  • 2 žlički koruze (30 g)
  • bučka, narezana na tanke rezine (cca. 20 g)

Količine so okvirne, prilagodite jih svojemu okusu in željam oziroma nadomestite z vam ljubimi sestavinami. Naj bodo topli tortilja sendviči sestavljeni po vašem okusu.

Priprava toplih tortilja sendvičev

Toaster vklopimo, da se bo segrel, medtem si pripravimo sestavine, s katerimi bomo obložili tortiljo. Tuni sem odlijemo olje in ji primešamo koruzo, solato očistimo in osušimo, bučko narežemo na tanke rezine, prav tako sir.

topli tortilja sendviči

Tortiljo na sredini prerežemo do sredine, kot prikazuje spodnja fotografija.

topli tortilja sendviči

Obližimo tortiljo s poljubnim nadevom. Vsako četrtino z drugim – jaz sem tako na prvo četrtino dala polovico tune s koruzo, na drugo četrtino sem položila na rezine oz. kolobarje narezano bučko, na tretjo sem položila sir in čez premazala žličko sirove omake, na koncu pa sem na tortiljo naložila še solato. Porabimo pol sestavin s katerimi nameravamo obložiti tortilje.

topli tortilja sendviči

Zdaj zložimo tortilja sendvič tako, da spodnji del, kjer je tuna prepognemo čez bučke, primemo oba dela in ju prepognemo čez sir in na koncu vse plasti skupaj še čez solato. Dobimo tortilja sendvič trikotne oblike.

topli tortilja sendviči

Postopek ponovimo z drugo tortijo in preostalimi sestavinami s katerimi tortiljo obložimo.

topli tortilja sendviči

Tako zloženi in nadevani tortilji položimo v segret toaster za nekaj minut (upoštevajte tudi navodila vašega toasterja), da se zapečeta in sestavine segrejejo.

topli tortilja sendviči

In topli tortilja sendvič je pripravljen, da uživate v njem.

topli tortilja sendviči

Naj tekne!

topli tortilja sendviči

Ljubitelji klasično pripravljenih tortilj, pa poskusite tudi:

Ocena:
Skupaj: 5 Povprečno: 4.6]

Irena Trojar

Rada ustvarjam, pišem, vrtnarim ... Zelo rada pa tudi kuham. In ko kuham, rada eksperimentiram, se igram in ustvarjam povsem svoje jedi ... čisto vse pa začinim tudi z ljubeznijo. Upam, da vam bodo moji recepti všeč.

Dodaj odgovor