Puranji zrezki z gobami
Print Friendly, PDF & Email

Puranje zrezke lahko pripravimo na različne načine. Postrežemo jih z raznolikimi omakami, zelenjavo ali prilogami. Zelo dobra kombinacija so puranji zrezki z gobami. Uporabimo sveže ali pa zamrznjene gobe, ki jih kupimo v trgovini.

Puranji zrezki z gobami

Puranji zrezki z gobami – pripomočki:

  • nožek
  • kuhinjska tehtnica
  • deska za rezanje
  • nož
  • 2 čajni žlički
  • večja ponev s pokrovko
  • prijemalka za meso
  • večji plitev krožnik
  • žlica
  • kuhalnica

Puranji zrezki z gobami – sestavine:

(za 3 osebe)

  • 20 g kokosove masti (1/2 za zrezke, 1/2 za gobe)
  • 3 puranji zrezki   Puranji zrezki z gobami
  • sol
  • začinka
  • mleta sladka rdeča paprika
  • poper
  • 1 srednje velika čebula
  • 350 g zamrznjenih gob
  • 1/2 čajne žličke peteršilja
  • 1 čajna žlička polnozrnate pirine moke
  • 1,5 dl vode
  • 180 g kisle smetane

Puranji zrezki z gobami – postopek

Čebulo olupimo, očistimo in na drobno sesekljamo. Gobe narežemo na manjše kose in polnozrnato pirino moko zmešamo skupaj z vodo.

Na ognju segrejemo večjo ponev in v njej raztopimo kokosovo mast (10 g). Ogenj zmanjšamo na minimum in na raztopljeno maščobo damo puranje zrezke. Meso solimo, potresemo z začinko in mleto sladko rdečo papriko. Ogenj povišamo in zrezke na eni strani pečemo toliko časa, dokler se ne prepečejo “skozi”.

Puranji zrezki z gobami

Zrezke s prijemalko za meso obrnemo še na drugo stran in jih popečemo. Puranji zrezki morajo biti na obeh straneh lepo zapečeni. Po potrebi lahko med pečenjem dodamo tudi par kapljic vode.

Pečeno meso damo na večji plitev krožnik in pokrijemo s pokrovko.

Puranji zrezki z gobami

V isti ponvi, kjer smo pripravili puranje zrezke, raztopimo še preostanek kokosove masti. Na raztopljeno maščobo damo gobe in sesekljano čebulo ter solimo. Vse skupaj dobro premešamo in kuhamo toliko časa, dokler vsa voda ne izpari.

Puranji zrezki z gobami

Ogenj znižamo na minimum in gobam s čebulo dodamo zmes moke in vode (pred tem zmes dobro premešamo), kislo smetano in ščepec popra. Vse skupaj zelo dobro premešamo, ogenj povišamo na maksimalno jakost in pustimo vreti približno 1 minuto. Jed poskusimo, po potrebi solimo, dodamo peteršilj in nato še približno pol minute mešamo, medtem ko se jed kuha.

Puranji zrezki z gobami

Meso vrnemo v ponev in jih pustimo vreti na maksimalnem ognju še kakšno minuto in med tem jih večkrat obrnemo.

Puranji zrezki z gobami

Puranje zrezke z gobami lahko postrežemo s kruhom, svaljki, njoki, rezanci, rižem ali kruhovim narastkom.

Puranji zrezki z gobami

Nasvet
Zamrznjeno meso pred pripravo ne odtajamo, ampak ga kar zamrznjenega damo na raztopljeno maščobo. Čebulo sesekljamo pri odprtem ognju, kar pripomore k temu, da se nam oči ne solzijo.

Naj vam tekne 🙂

Ocena:
Skupaj: 6 Povprečno: 4.5]

Vesna

Sem univerzitetno diplomirana sociologinja z opravljenim strokovnim izpitom za vzgojo in izobraževanje. Trenutno sem na osnovni šoli zaposlena kot spremljevalka gibalno oviranega učenca in kot administrator. Zelo rada kuham, hodim na fitnes, pojem in kofetkam. Sem zelo pozitivna, vztrajna, delavna, energična in trmasta oseba.

Dodaj odgovor