Palačinkin sadni mošnjiček
Print Friendly, PDF & Email

Palačinkin sadni mošnjiček je sladica s presenečenjem. Ko jo postrežemo, naši gostje namreč ne vedo, kaj jih čaka v notranjosti mošnjička. Je čudovita na pogled in tudi naše brbončice bodo uživale ob vsakem grižljaju.

Palačinkin sadni mošnjiček – pripomočki:

  • žlica
  • manjši nož
  • rafija
  • plitek krožnik

Palačinkin sadni mošnjiček – sestavine:

  • 1 palačinka (za 1 osebo)
  • 1 žlica čokoladnega namaza
  • sadje po želji (banana, marelica, hruška …)
  • 1-2 kepici sladoleda (po želji)

Dekoracija:

  • nekaj vejic mete ali melise
  • nekaj cvetov kapucink

Palačinkin sadni mošnjiček – postopek:

Za palačinkin mošnjiček potrebujemo klasične palačinke. Najboljše so sveže pečene, lahko pa uporabimo tudi tiste, ki so ostale “od včeraj”. Če potrebujete recept za za pripravo palačink, ga najdete tu.

Na sredino palačinke namažemo 1 žlico čokoladnega namaza (npr. Nutelle ali kaj podobnega).

Banano narežemo na kolobarje in jih zložimo na kupček, kot prikazuje slika. Za palačinkin sadni mošnjiček lahko uporabimo poljubno sadje. Najbolj ustrezne so: banane, hruške, marelice, jagode.

Dodamo še drugo vrsto sadja. Uporabimo lahko različne vrste sadja, po želji in okusu. Da je notranjost sladice lepo barvita, priporočam, da uporabimo vsaj 2 ali 3 različne vrste sadja.

Pomembno je, da sadje zložimo na kupček, oz. v obliko piramide, da bo imel mošnjiček lepo obliko in da ga bomo lahko lepo oblikovali. Pripravimo si dovolj dolgo rafijo, s pomočjo katere bomo zavezali mošnjiček.

Z roko oblikujemo palačinko v mošnjiček. Postopoma pobiramo robove palačinke in jih enakomerno nagubamo.

Z eno roko držimo palačinkin mošnjiček, z drugo roko pa okrog njega zavežemo rafijo.

Priporočam, da rafijo vsaj dvakrat ovijemo okrog, da bo mošnjiček zagotovo dobro zavezan in se med serviranjem ne razveže.

Palačinkin sadni mošnjiček položimo na plitek krožnik. Pa bo sladica še bolj privlačna za oko, ob mošnjiček položimo kakšno vejico mete ali melise, ter za pisano noto dodamo še nekaj cvetov kapucink. Ob mošnjičku lahko postrežemo tudi kepico ali dve sladoleda. Priporoča bananin sladoled s koščki čokolade ali sladoled Nutella.

Palačinkin sadni mošnjiček lahko pripravimo vnaprej, sladoled pa dodamo tik preden sladico postrežemo.

Prijetno sladkanje!

Ocena:
Skupaj: 17 Povprečno: 4.5]

Monique

Sem ljubiteljica čokolade in začimb, predvsem cimeta. Poleg raznih sladic rada pripravim tudi kaj slastnega iz tujih kuhinj. Moji recepti so enostavni, primerni tudi za začetnike.

Dodaj odgovor