Valentinov cheesecake z jagodami
Print Friendly, PDF & Email

Bliža se valentinovo in tu je preprost recept za sladico v dvoje, za katero ne potrebujemo pečice. Uspela bo tudi začetnikom. Natančno preberite navodila, priskrbite si sestavine, ostalo pa je mala malica. Valentinov cheesecake z jagodami je okusna in osvežilna sladica iz piškotne podlage, kremnega sira in – kot je za valentinovo značilno – jagod. Serviramo ga v ličnih kozarcih ali posodicah v obliki srčkov.

valentinov-cheesecake-z-jagodami

Valentinov cheesecake z jagodami – pripomočki:

  • 3 posode
  • električni mešalnik
  • lonček
  • žlica
  • žlička
  • kuhinjska tehtnica
  • merilna posodica
  • valjar
  • lepi kozarci za serviranje

Valentinov cheesecake z jagodami – sestavine:

Za prvo plast:

  • 50 g piškotov (albert keksov, maslenih piškotov, polnozrnatih piškotov …)
  • 25 g fino mletih mandljev
  • 30 g masla
  • 10 g vanilijevega sladkorja v prahu (lahko nadomestimo z navadnim sladkorjem v prahu in vanilijevim ekstraktom)

Za drugo plast:

  • 120 g kremnega sira (npr. Philadelphija …)
  • 2 žlici sladkorja v prahu
  • 100 ml sladke smetane
  • nekaj kapljic limoninega soka
  • 3 g želatine v prahu

Za tretjo plast:

  • 120 g jagod (svežih ali zamrznjenih)
  • 1 čajna žlička gustina (lahko nadomestimo z vanilijevim pudingom)
  • 2 žlici vode
  • 2 žlici sladkorja (oz. po okusu)

Valentinov cheesecake z jagodami – postopek:

Maslo segrejemo, da se stopi. Piškote zdrobimo (z valjarjem ali v multipraktiku ali kako drugače) in drobtine stresemo v posodo. Dodamo mandlje, vanilijev sladkor v prahu in vse dobro premešamo z žlico. Prelijemo z maslom in premešamo.

valentinov-cheesecake-z-jagodami-11 (1)

Mešanico pretresemo v kozarce, kjer bomo cheesecake servirali in jo s prsti malo potlačimo. Kozarce damo v hladilnik.

valentinov-cheesecake-z-jagodami-1

Pripravimo sestavine za drugo plast. Želatino namočimo v vodi, da nabrekne (sledimo navodilom na embalaži). Ožamemo limono. V posodi zmešamo kremni sir, sladkor v prahu in nekaj kapljic limoninega soka. V drugi posodi stepemo sladko smetano in jo nato predenemo v posodo s kremnim sirom.

valentinov-cheesecake-z-jagodami-2

Želatino med stalnim mešanjem stopimo nad paro in jo nato dodamo v kremno zmes.

valentinov-cheesecake-z-jagodami-11 (2)

valentinov-cheesecake-z-jagodami-11 (3)

Vse skupaj na kratko premešamo z električnim mešalnikom in nadevamo v posode. Posodice damo za vsaj 1 uro v hladilnik.

valentinov-cheesecake-z-jagodami-3

Naredimo še tretjo plast. V lončku zmešamo jagode in sladkor. V manjši posodici zmešamo vodo in gustin oz. vanilijev puding. Mešamo, toliko časa, da se vse grudice razpustijo. Mešanico zlijemo v lonček z jagodami in med mešanjem segrevamo do vretja. Nato odstavimo in počakamo, da se ohladi.

valentinov-cheesecake-z-jagodami-10

Nato tudi tretjo plast nadevamo v kozarčke. Kozarčke damo še za vsaj pol ure v hladilnik (lahko tudi čez noč).

valentinov-cheesecake-z-jagodami-4

Vaše darilce za najdražjega/-o je pripravljeno. S to sladico boste gotovo osvojili njegovo/njeno srce.

Ocena:
Skupaj: 5 Povprečno: 4]

Manca Rudolf

Hej! Sem Manca Rudolf, avtorica kulinaričnega bloga Rudolfova malca (http://www.rudolfovamalca.com/), kamor objavljam recepte, priporočila in druga (kulinarična) doživetja. Sem zagovornica sezonske, lokalne, doma pridelane hrane. Rada imam preproste recepte, hkrati pa se izogibam uporabe vnaprej pripravljenih polizdelkov – raje čim več pripravim sama. Sem tudi ljubiteljica glasbe, zborovskega petja, slovenskih narečij, dobrih knjig, francoskega jezika, našega planeta, (ročno izdelanega) nakita, prikupnih kuharskih pripomočkov in dobre hrane.

Dodaj odgovor