Hitro pecivo Fruc brez peke
Print Friendly, PDF & Email

V pestrem tempu življenja vedno pridejo prav recepti “na hitro”. Hitro pecivo Fruc brez peke je še posebej priročno, saj zanj res ne potrebujemo veliko časa, sestavin in tudi pečice ni potrebno prižigati. Poleg tega nam to sočno pecivo dopušča prilagoditev našim željam in okusu. Super, kajne?

Hitro pecivo Fruc brez peke – pripomočki:

  • manjši pekač (cca 30-35 x 20-25 cm)
  • peki papir
  • kozica za kuhanje
  • skodelica
  • žlica
  • metlica
  • lopatica

Hitro pecivo Fruc brez peke – sestavine:

  • 2 zavoja baby piškotov
  • 2 dl tekočine (sok, mleko z rumom ali kapučino)
  • 2 vanilijeva pudinga
  • 6 dl soka Fruc
  • 2 žlici kristalnega sladkorja

Dekoracija:

  • sladka smetana za stepanje
  • čokoladni posip ali sladek kakao

ali

  • jagodni kompot ali drugo poljubno sadje

Hitro pecivo Fruc brez peke – postopek:

V kozico nalijemo pol litra soka Fruc. Uporabimo tistega z okusom korenček, pomaranča in limona ali po želji katerega drugega. V soku Fruc bomo skuhali vanilijev puding, zato ga segrevamo po enakem postopku kot bi kuhali mleko.

Medtem ko se sok Fruc segreva, pripravimo zmes iz pudinga. V skodelico stresemo 2 vanilijeva pudinga, dodamo 2 žlici kristalnega sladkorja (sladkor lahko tudi izpustimo, saj je že sok dovolj sladek) ter nekaj žlic soka Fruc. Vse skupaj dobro premešamo, da dobimo gladko zmes.

Manjši pekač obložimo s peki papirjem ter nanj zložimo baby piškote.

Napojimo jih s približno 2 dl tekočine. Uporabimo lahko kar sok Fruc. Po želji pa lahko namesto njega uporabimo tudi mleko (z rumom) ali kapučino. Stvar okusa.

V vročem soku Fruc skuhamo vanilijev puding.

Mešamo, da je zmes gladka. Pomagamo si z žlico ali še boljše z metlico. Puding je zelo gost, saj smo na pol litra tekočine dodali 2 pudinga.

Še vroč puding z okusom Fruc prelijemo čez baby piškote in ga z lopatico enakomerno porazdelimo po pekaču.

Nanj zložimo še eno plast baby piškotov in jih s prsti malenkost potopimo v puding. Počakamo, da se ohladi, nato pa damo pekač v hladilnik in pustimo pecivo počivati vsaj 1 uro.

Če imamo radi sladko smetano, lahko na pecivo Fruc dodamo debelo plast smetane in jo potrosimo s čokoladnim posipom ali sladkim kakavom. Lahko pa zgornjo plast piškotov enostavno prelijemo s tekočino jagodnega kompota in dodamo še jagode (ali kakšno drugo sadje).

Barva pudinga, ki smo ga skuhali v soku Fruc, je močne oranžne barve in je zato prava paša za oči. Seveda pa bodo uživale tudi naše brbončice.

Prijetno sladkanje!

Imate radi slaščice brez peke? Poskusite tudi sočno jagodno pecivo brez pečenja. Vas je presenetil okus pudinga, kuhanega v soku Fruc? Potem je za vas tudi sočna torta Fruc brez peke.

Ocena:
Skupaj: 27 Povprečno: 4.5]

Monique

Sem ljubiteljica čokolade in začimb, predvsem cimeta. Poleg raznih sladic rada pripravim tudi kaj slastnega iz tujih kuhinj. Moji recepti so enostavni, primerni tudi za začetnike.

Dodaj odgovor