Sočno jagodno pecivo brez pečenja
Print Friendly, PDF & Email

Sočno jagodno pecivo je osvežujoče in zelo aromatično. Je kombinacija jagodnega tiramisuja in jagodne panakote. Postopek je čisto enostaven. Pripravimo ga brez tehtnice in brez pečenja, kar je super, sploh v toplejših dnevih.

Socno-jagodno-pecivo-brez-pecenja

Sočno jagodno pecivo brez pečenja – pripomočki:

  • kozica za kuhanje
  • metlica
  • deska za rezanje
  • nož
  • skodelica
  • žlica
  • globok krožnik
  • pekač (srednje velik)
  • peki papir

Sočno jagodno pecivo brez pečenja – sestavine:

  • vsaj 300 g jagod
  • baby piškoti
  • 1 vanilin sladkor
  • 3 lističi želatineSocno-jagodno-pecivo-brez-pecenja-1
  • 500 g jagodnega jogurta
  • 3 žlice mascarpone sira (lahko izpustimo)

Preliv, s katerim napojimo piškote:

  • 5 – 7 žlic ruma (po želji in okusu)
  • 250 ml mleka (ali sadnega soka)
  • 2 žlici sladkorja v prahu

Dekoracija:

  • nekaj koščkov temne in bele čokolade

 

Sočno jagodno pecivo brez pečenja – postopek:

Pekač obložimo s peki papirjem in nanj zložimo baby piškote.

Socno-jagodno-pecivo-brez-pecenja-2V skodelici zmešamo 250 ml mleka, 5 – 7 žlic ruma ter 2 žlici sladkorja v prahu. Namesto mleka lahko uporabimo sadni sok. Če pripravljamo sladico za otroke, rum izpustimo.

Socno-jagodno-pecivo-brez-pecenja-3

S to mešanico dobro napojimo piškote. Nekaj žlic prihranimo za zgornjo plast piškotov.

Socno-jagodno-pecivo-brez-pecenja-4

V kozici segrejemo 500 g jagodnega jogurta, ki mu dodamo en vanilin sladkor.

Socno-jagodno-pecivo-brez-pecenja-5

V globok krožnik nalijemo mrzlo vodo in vanjo položimo 3 lističe želatine. Pustimo namakati 5 minut.

Socno-jagodno-pecivo-brez-pecenja-6

Med tem časom se jagodni jogurt segreje. Kozico odstavimo. V maso položimo lističe želatine (posamezno!) in z metlico dobro premešamo, da se želatina raztopi. Če želimo, lahko primešamo 3 žlice mascarpone sira.

Socno-jagodno-pecivo-brez-pecenja-7

Jogurtovo maso nežno porazdelimo po baby piškotih, tako, da jih v celoti prekrijemo.

Socno-jagodno-pecivo-brez-pecenja-8Zložimo še eno plast baby piškotov in jih napojimo z ostankom tekočine. Jagode narežemo na kolobarje in jih porazdelimo med piškoti kot prikazuje desna slika.

Socno-jagodno-pecivo-brez-pecenja-9

Večje kolobarje jagod zložimo na vrhu.

Socno-jagodno-pecivo-brez-pecenja-10

Nekaj koščkov čokolade segrejemo na vodni pari ter z njo dekoriramo sočno jagodno pecivo, ki bo tako še privlačnejšega videza.

Socno-jagodno-pecivo-brez-pecenja-11

Pecivo postavimo v hladilnik za vsaj 2 uri, najboljše pa je, da počiva čez noč, da se vse sestavine med seboj lepo povežejo in ustvarijo edinstven sočen okus.

Socno-jagodno-pecivo-brez-pecenja-14

Prijetno razvajanje z bogatim okusom in aromo jagode!

Ocena:
Skupaj: 16 Povprečno: 4.4]

Monique

Sem ljubiteljica čokolade in začimb, predvsem cimeta. Poleg raznih sladic rada pripravim tudi kaj slastnega iz tujih kuhinj. Moji recepti so enostavni, primerni tudi za začetnike.

Dodaj odgovor