Čokoladno-kokosovi polžki
Print Friendly, PDF & Email

Čokoladno kokosovi polžki za ljubitelje čokolade in kokosa. Pripravljeni so povsem enostavno in zelo hitro iz vsega skupaj treh sestavin.

cokoladno-kokosovi-polzki (3)

Pripomočki za pripravo čokoladno-kokosovih polžkov

  • 2 posodi (ena večja in ena manjša za pripravo vodne kopeli)
  • silikonska lopatka (ali drug, podoben pripomoček)
  • valjar
  • nož
  • kuhinjska tehtnica
  • štedilnik
  • pekač (tisti ki pride s pečico)
  • papir za peko
  • pečica

Sestavine za pripravo čokoladno-kokosovih polžkov

  • 250 – 275 g že razvaljanega svežega listnatega testa; odvisno od pakiranja (lahko tudi zamrznjeno testo, a ne pozabite na predhodno odtaljevanje testa)
  • 200 g mlečne čokolade (lahko uporabite tudi temno)
  • 40-50 g kokosove moke + nekaj malega kokosove moke za pomokanje
  • navadna gladka bela moka, za pomokanje površine

Postopek priprave čokoladno-kokosovih polžkov

Najprej priklopimo pečico in temperaturo nastavimo na 170 °C (ventilacijska pečica). Nato pa na vodni kopeli stopimo čokolado.

cokoladno-kokosovi-polzki

Testo denemo na pomokano površino in ga malo razvaljamo. Pri tem ne pritiskamo preveč, ampak testo le nežno razvaljamo v vse smeri. Razvaljano testo premažemo s stopljeno čokolado, čez katero posujemo kokosovo moko. Vse skupaj zvijemo skupaj, kot bi zvijali rolado.

cokoladno-kokosovi-polzki-1

Testo, zvito v rolado, narežemo na približno 1,5 cm široke kose. Vsak kos posebej nato z eno stranjo pomočimo v kokosovo moko (ta korak ni nujen) in jih odlagamo na pekač, obložen s papirjem za peko tako, kot je prikazano na sliki.

cokoladno-kokosovi-polzki-2

Čokoladno kokosove polžke pečemo v pečici, ki se je že segrela na 170 °C približno 25 minut oz. toliko časa, da se lepo zapečejo.

cokoladno-kokosovi-polzki (4)

Čokoladno kokosove polžke pustimo na pekaču da se malo ohladijo, nato pa jih prestavimo v servirno skledo ali pladenj.

Imate radi le kokos? Poskusite kokosove polžke. Ali bi rajši le čokolado? V tem primeru poskusite čokoladne polžke s cimetom ali pa čokoladne polžke z orehi.

cokoladno-kokosovi-polzki (2)

Prijetno sladkanje!

Ocena:
Skupaj: 5 Povprečno: 4.4]

Irena Trojar

Rada ustvarjam, pišem, vrtnarim ... Zelo rada pa tudi kuham. In ko kuham, rada eksperimentiram, se igram in ustvarjam povsem svoje jedi ... čisto vse pa začinim tudi z ljubeznijo. Upam, da vam bodo moji recepti všeč.

Dodaj odgovor