Čokoladno-kokosovi polžki
Čokoladno kokosovi polžki za ljubitelje čokolade in kokosa. Pripravljeni so povsem enostavno in zelo hitro iz vsega skupaj treh sestavin.
Pripomočki za pripravo čokoladno-kokosovih polžkov
- 2 posodi (ena večja in ena manjša za pripravo vodne kopeli)
- silikonska lopatka (ali drug, podoben pripomoček)
- valjar
- nož
- kuhinjska tehtnica
- štedilnik
- pekač (tisti ki pride s pečico)
- papir za peko
- pečica
Sestavine za pripravo čokoladno-kokosovih polžkov
- 250 – 275 g že razvaljanega svežega listnatega testa; odvisno od pakiranja (lahko tudi zamrznjeno testo, a ne pozabite na predhodno odtaljevanje testa)
- 200 g mlečne čokolade (lahko uporabite tudi temno)
- 40-50 g kokosove moke + nekaj malega kokosove moke za pomokanje
- navadna gladka bela moka, za pomokanje površine
Postopek priprave čokoladno-kokosovih polžkov
Najprej priklopimo pečico in temperaturo nastavimo na 170 °C (ventilacijska pečica). Nato pa na vodni kopeli stopimo čokolado.
Testo denemo na pomokano površino in ga malo razvaljamo. Pri tem ne pritiskamo preveč, ampak testo le nežno razvaljamo v vse smeri. Razvaljano testo premažemo s stopljeno čokolado, čez katero posujemo kokosovo moko. Vse skupaj zvijemo skupaj, kot bi zvijali rolado.
Testo, zvito v rolado, narežemo na približno 1,5 cm široke kose. Vsak kos posebej nato z eno stranjo pomočimo v kokosovo moko (ta korak ni nujen) in jih odlagamo na pekač, obložen s papirjem za peko tako, kot je prikazano na sliki.
Čokoladno kokosove polžke pečemo v pečici, ki se je že segrela na 170 °C približno 25 minut oz. toliko časa, da se lepo zapečejo.
Čokoladno kokosove polžke pustimo na pekaču da se malo ohladijo, nato pa jih prestavimo v servirno skledo ali pladenj.
Imate radi le kokos? Poskusite kokosove polžke. Ali bi rajši le čokolado? V tem primeru poskusite čokoladne polžke s cimetom ali pa čokoladne polžke z orehi.
Prijetno sladkanje!