Čokoladno razvajanje iz kozarčka
Print Friendly, PDF & Email

Kot pena rahla čokoladna krema in čokoladni Oreo piškot, ki s svojo hrustljavostjo in močnim čokoladnim okusom doda pikico na i tej sladici iz kozarčka. Sladica je resnično pravo čokoladno razvajanje naših brbončic, postrežena pa je v kozarčkih, ki so praktični, hkrati pa sladica zato izgleda nekoliko drugačna.

Približno 15 minut časa in zgolj 5 sestavin ter pričarali si boste to kremno čokoladno sladico. Sicer mora sladica nato še v hladilnik, za vsaj 2 uri, ampak v osnovi je pripravljena resnično hitro in povsem enostavno. Presenetite sorodnike po obedu, ali pa romantičen večer v dvoje zaključite s čokoladnim razvajanjem iz kozarčka …

cokoladno-razvajanje-iz-kozarckaČokoladno razvajanje iz kozarčka – pripomočki

  • 2 plastični posodi (manjši)
  • metlica za stepanje
  • silikonska lopatka
  • kuhinjska tehtnica
  • merilnik tekočin
  • jedilna žlica
  • električni mešalnik ali palični mešalnik
  • posodi za pripravo vodne kopeli (ali mikrovalovna pečica + skodelica v kateri boste stopili čokolado)
  • 2 steklena kozarčka

Čokoladno razvajanje iz kozarčka – sestavine

Za 2 osebi:

  • 80 g kremnega sira (Philadelphia ali ABC)
  • 1 jedilna žlica sladkorja
  • 45 g navadne mlečne čokolade (lahko jo povsem  (ali le delno) nadomestite z Noisette čokolado ali  Nutello)
  • 140 ml sladke smetane
  • 4 Oreo piškoti
  • 4 koščki nastrgane ali drobno nasekljane čokolade za okrasitev (po želji)

Čokoladno razvajanje iz kozarčka – postopek priprave:

Najprej s pomočjo električnega mešalca stepemo sladko smetano, ki jo pustimo v posodi, v kateri smo jo stepali. Potrebovali jo bomo kasneje.

Nato mlečno čokolado nadrobimo v posodo in jo stopimo na vodni kopeli. To storimo tako, da v večji posodi segrejemo vodo (ne sme zavreti), vanjo vstavimo manjšo posodo (manjša posoda se ne sme dotikati vode v večji posodi), v kateri je čokolada in med mešanjem segrevamo toliko časa, da se čokolada raztopi v gladko zmes. Čokolado pa lahko raztopite tudi v mikrovalovni pečici, če želite. V kolikor boste uporabili Nutello topljenje seveda ni potrebno.

V drugo posodo damo kremni sir, 1 jedilno žlico sladkorja in čokolado, ki smo jo medtem že stopili.

cokoladno-razvajanje-iz-kozarcka

S pomočjo metlice za stepanje zmešamo v homogeno, kremno zmes.

cokoladno-razvajanje-iz-kozarcka

Dodamo stepeno sladko smetano in ponovno dobro premešamo s pomočjo metlice za stepanje, da dobimo novo homogeno zmes.

cokoladno-razvajanje-iz-kozarcka

Krema je pripravljena. Zato si pripravimo steklena kozarčka in 4 Oreo piškote. V vsak steklen kozarček na dno položimo 1 Oreo piškot.

cokoladno-razvajanje-iz-kozarcka

S pomočjo silikonske metlice (ali jedilne žlice) razdelimo čokoladno kremo v steklena kozarčka. Pazimo, da čokoladno kremo razdelimo enakomerno, v vsak kozarček pol. Ko boste razdelili kremo, vam bo najbrž nastal ”kupček”. Lahko ga izravnate in čokoladno kremo enakomerno porazdelite po kozarčku, ali pa ”kupček” kreme pustite takšen, kot je. Meni osebno je bolj všeč ”kupček”. 🙂

cokoladno-razvajanje-iz-kozarcka

Skoraj smo že pri koncu. Manjka le še okrasitev z Oreo piškotom. To storimo tako, da v kremo potisnemo Oreo piškot. Končano! Sladico damo v hladilnik, kjer naj bo vsaj 2-3 uri, še bolje več (nič pa ne bo narobe, če bo v hladilniku čez noč).

cokoladno-razvajanje-iz-kozarcka

Preden čokoladno sladico v kozarčku postrežemo, po njej potrosimo še malo nasekljane ali nastrgane čokolade.

cokoladno-razvajanje-iz-kozarcka

Prijetno sladkanje v dvoje!

Ocena:
Skupaj: 3 Povprečno: 5]

Irena Trojar

Rada ustvarjam, pišem, vrtnarim ... Zelo rada pa tudi kuham. In ko kuham, rada eksperimentiram, se igram in ustvarjam povsem svoje jedi ... čisto vse pa začinim tudi z ljubeznijo. Upam, da vam bodo moji recepti všeč.

Dodaj odgovor