Okusni jajčevci v testu
Print Friendly, PDF & Email

Jajčevci v testu so hitri za pripravo in zelo okusni. Kar nekaj časa sem iskala popoln recept za njih, saj se jajčevci zelo radi napijejo olja, če niso pravilno pripravljeni in potem niso ne dobri, ne zdravi. Pri tem receptu so pa jajčevci sočni, mehki in enostavno božanski.

Okusni jajčevci v testu

Okusni jajčevci v testu – pripomočki:

  • nož
  • deska za rezanje
  • vilice
  • papirnate brisače
  • metlico za mešanje
  • globoko skledo
  • ponev za cvrtje

Okusni jajčevci v testu – sestavine:

Za približno 4 osebe

  • 1 večji jajčevec
  • 2 jajci
  • 200 g moke
  • 1,5 dl – 2 dl mleka
  • sol
  • olje za cvrtje

Okusni jajčevci v testu – postopek:

Jajčevec najprej operemo in odstranimo pecelj. Nato ga narežemo na približno pol centimetra debele kolobarje in posolimo. Olupek lahko pustimo, saj se lepo speče zraven in tako ni trd. Kolobarje zložimo na papirnate brisače, da se odteče odvečna voda in da gre iz njih vsa grenkoba. Kolobarje jajčevca pokrijemo tudi po vrhu in jih tako pustimo približno 20 minut.

Jajčevci v testu

Medtem, ko čakamo, da jajčevec spusti vodo, si pripravimo testo. Zmešamo moko, jajci in mleko ter z metlico za mešanje mešamo tako dolgo, da dobimo gladko testo brez grudic. Testo naj bo bolj gosto, da se bo lepo prijelo jajčevca. Naj bo bolj gosto kot je masa za palačinke.

Jajčevci v testu 2

V ponev vlijemo za en prst olja za cvrtje in počakamo, da se segreje. Kolobarje pomočimo v testo in vsakega posebej položimo v vroče olje.

Jajčevci v testu

Ko so pečeni, jih obrnemo in jih popečemo še z druge strani.

Jajčevci v testu

Ko so pečeni, jih zložimo na papirnato brisačo, da popijejo odvečno olje. Postrežemo jih lahko skupaj s krompirjem ali rižem, tudi z mesnimi jedmi gredo lepo skupaj. Lahko pa jih tudi jemo kot samostojno jed skupaj s skledo solate.

Nasvet
Testa za jajčevce ni potrebno dodatno soliti, saj smo solili že same kolobarje, da so lahko spustili vodo. Mleko v testu lahko tudi nadomestite z vodo, v obeh primerih pride enako in ni bistvene razlike v okusu.

Dober tek!

Ocena:
Skupaj: 2 Povprečno: 5]

Dodaj odgovor