Buče s paradižnikom in krompirjem
Print Friendly, PDF & Email

Buče s paradižnikom in krompirjem so lahek obrok, ki si ga pripravimo za kosilo, ko čutimo, da potrebujemo lahek zdrav obrok, ki bo razredčil preveč zaužitih maščob. nekateri ljudje imajo predsodke glede uporabe buč v jedeh. Zato, ko v receptu vidimo, da so prisotne tudi buče, ne smemo pomisliti na najslabšo hrano, saj so v zadnjem času v kulinariki buče velikokrat na jedilniku, v kombinaciji s paradižnikom in krompirjem pa si lahko pripravimo okusen zdrav obrok. Buče s paradižnikom in krompirjem lahko pripravimo tudi iz bučk, ki smo jih pripravili kakor shranek v zamrzovalniku: priprava mladih bučk za ozimnico.

Pripomočki za pripravo buč s paradižnikom in krompirjem

  • kozica
  • lonec
  • kuhalnica
  • skleda
  • krožnik
  • strgalnik
  • zajemalka
  • žlica
  • tehtnica
  • štedilnik

Sestavine za pripravo buč s paradižnikom in krompirjem

Za dve osebi:

  • 500 g naribanih jedilnih buč (lahko tudi zamrznjenih)
  • 2 žlici sončničnega olja
  • 1 žlica paradižnikove mezge
  • 1/2 žličke mlete sladke paprike
  • 1 žlica bele moke
  • zajemalka mlačne vode
  • ščepec kumine
  • sol po okusu
  • 4 srednje veliki krompirji
  • vejica peteršilja za okus in dekoracijo

 Postopek za pripravo buč s paradižnikom in krompirjem

Buče operemo, jih narežemo za strgalnik primerne kose, nato jih olupimo in naribamo.

V kozici segrejemo olje, dodamo paradižnikovo mezgo in mleto sladko papriko, dobro premešamo in na zmernem ognju prepražimo 1 do 2 minuti.

V kozico dodamo še nastrgane buče, moko in zajemalko mlačne vode (po občutku), posolimo dodamo še ščepec kumine in kuhamo še 20 minut.

V lonec damo kuhati opran neolupljen krompir, ko je krompir kuhan ga olupimo in narežemo na kose.

Na krožniku postrežemo prepražene buče, dodamo na kose narezan krompir, za dekoracijo in okus uporabimo vejico peteršilja.

Po tem obroku boste spremenili mnenje o uporabi buč v kulinariki. Lučka Glaser

Ocena:
Skupaj: 3 Povprečno: 5]

Glaser Lučka

Nabiram zelišča in in gozdne sadeže, vrtnarim in vse koristno uporabim v kulinariki. Napisala vam bom tudi sezonsko uporabo rastlin.

Dodaj odgovor