Lchf orehove rezine
Print Friendly, PDF & Email

Lchf orehove rezine so idealne za razna praznovanja, še posebno tista, ob katerih je na mizi potica, kajti njihov okus spominja na orehovo potico ali pito. Idealna je za vse, ki se izogibajo pšenični moki, belemu sladkorju in pazijo na vnos ogljikovih hidratov. Zaradi bogatega nadeva, bo prava poslastica za ljubitelje orehov.

Lchf orehove rezine – pripomočki:

  • posoda za mešanje
  • električni mešalec
  • tehtnica
  • žlica
  • peki papir
  • pekač mere cca. 26 x 20 cm

Lchf orehove rezine – sestavine:

Testo:

  • 6 jajc
  • 5 žlic sladila sukrin v prahu (ali podobnega)
  • 6 žlic razmaščene mandljeve moke
  • naribana limonina lupinica
  • 70 ml sladke smetane
  • 2 žlici kisle smetane
  • 2 žlički vinskega kamna

Nadev:

  • 200 gramov mletih orehov
  • 200 ml sladke smetane
  • 3 žlice sladila sukrin v prahu
  • 1 žlička cimeta
  • par kapljic rumove arome

In še:

  • 1 žlička sukrina v prahu za posip

Lchf orehove rezine – postopek:

Najprej ločimo rumenjake od beljakov in iz beljakov naredimo sneg, katerega prihranimo za kasneje.

K rumenjakom dodamo sladilo sukrin in z električnim mešalcem mešamo cca. 4 minute, da nastane kremna zmes.

Nato dodamo vse ostale sestavine in zmešamo, da se med seboj povežejo. Če se nam zdi, da je masa pregosta, dodamo še malo kisle smetane ali sladke smetane, namreč ker vse mandljeve moke niso enake, se lahko zgodi, da bi katera bolj pila tekočino.

Na koncu z lopatko rahlo in postopoma primešamo sneg beljakov. Masa mora biti rahla in zračna.

Pekač obložimo s peki papirjem in nanj enakomerno razporedimo polovico mase za biskvit in damo peči v predhodno ogreto pečico na 180 stopinj Celzija klasične peke, za 10 minut. Polovico mase prihranimo za kasneje.

Med tem, ko se peče prvi del biskvita, pripravimo nadev. V kozici do vročega segrejemo sladko smetano in sladilo sukrin, nato dodamo orehe, cimet in rumovo aromo. Če je nadev pregost, dolijemo še malo sladke smetane. Nadev mora biti lepo mazljiv.

Po 10 minut pečenja prvega biskvita, se je na vrhu naredila pečena plast, katera bo omogočila, da lahko premažemo orehov nadev in da ne bo potonil v testo. Orehe enakomerno premažemo po celi površni testa. Nato čez orehe premažemo preostali del testa. Vse skupaj vrnemo v pečico na 180 stopinj Celzija klasične peke za 30 minut.

Nasvet
Namesto orehov lahko uporabimo katerekoli druge oreščke: lešnike, mandlje, pistacijo …

Po pečenju s pomočjo peki papirja vzamemo pecivo iz pekača. Pecivo s pomočjo deske obrnemo narobe in odstranimo peki papir, ter damo na rešeto, da se pecivo ohladi. Če bi ga pustili v pekaču na peki papirju, bi pecivo ob ohlajanju na dnu postalo preveč mokro.

Ohlajene lchf orehove rezine po vrhu potrosimo s sukrinom v prahu. Razrežemo na rezine in ponudimo. Zaradi lepšega reza, robove odrežemo.

Prijetno sladkanje!

Mmmmm….

Ocena:
Skupaj: 11 Povprečno: 4.3]

Dodaj odgovor