Lchf malinove praline
Print Friendly, PDF & Email

Lchf malinove praline so odlična sladica za tiste, ki se prehranjujejo po lchf normativih, kajti bogate so z maslom in ne vsebujejo belega sladkorja in mlečne čokolade. Njihova sredica je svilnato maslena, sladka, s čudovitim okusom malin, katerega prijetno zaokroži grenka čokolada.

Lchf malinove praline – pripomočki:

  • posoda za mešanje
  • tehtnica
  • žlica
  • električni mešalec
  • silikonski modelčki za praline
  • 2 kozici
  • peki papir

Lchf malinove praline – sestavine:

Sestavine zadoščajo za cca. 22 pralin

  • 115 g masla
  • 60 g maskarpone sir
  • 70 g sladila sukrin v prahu
  • 60 ml sladke smetane
  • nekaj kapljic malinove arome

Čokoladni preliv:

  • 80 g črne čokolade brez sladkorja s čim višjim odstotkom kakava
  • 25 g kakavovega masla

Lchf malinove praline – posotpek:

V posodo odmerimo maslo in maskarpone ter ju z mešanjem združimo. Mešamo z najnižjo hitrostjo na mešalcu. Lahko se odločimo tudi za ročno mešanje, v tem primeru naj bo maslo sobne temperature.

Nato primešamo sladilo sukrin v prahu.

Primešamo še sladko smetano in nekaj kapljic malinove arome. Če želimo lahko izberemo tudi kakšen drug okus, odvisno kar nam je všeč.

Med mešanjem se morajo vse sestavine med seboj povezati. Med mešanjem se bodo pokazale kapljice, ker se bo izločila sirotka in nastala bo takšna maslena, svilena zmes. Tekočino odlijemo. Posodico s kremo za eno uro postavimo v hladilnik.

Z ohlajeno in strjeno maso napolnimo modelčke za praline. Pomagamo si z rokami in maso pritisnemo navzdol in ob stene, da bo napolnila cel modelček. Verjetno se bo med prsti ponovno začela izločati tekočina, katero enostavno odlijete. Sedaj napolnjene modelčke za cca. 30 minut postavimo v zmrzovalnik. Kasneje jih bomo zaradi tega lepše spravili iz modelčkov in še maslo se nam ne bo tako hitro začelo topilo pod prsti.

Nad soparo stopimo črno, grenko čokolado s čim višjim odstotkom kakava in dodamo žlico kakavovega masla. V posodi v kateri je voda, pazimo da nam voda ne vre, ohranjamo le temperaturo in pazimo, da stopljena čokolada ne bo vroča. Nato vsak pralin na hitro potopimo v stopljeno čokolado in jih odlagamo na peki papir. Odnesemo na hladno, da se čokolada strdi. Nato je najbolje, da jih hranimo v hladilniku.

Prijetno sladkanje!

Ocena:
Skupaj: 7 Povprečno: 4.3]

Dodaj odgovor