Lazanja s klobaso in bučkami
Print Friendly, PDF & Email

To ni klasična lazanja, ampak malo drugačna. Kombinacija klobase – bučke vas bo prevzela! Preprost recept, ki vas ne bo razočaral.

Lazanja s klobaso in bučkami

Lazanja s klobaso in bučkami – sestavine (za 4 osebe):

  • 2 srednje veliki bučki
  • 1 par domačih klobas
  • testo za lazanjo
  • nariban parmezan
  • olivno olje, sol, poper

Lazanja s klobaso in bučkami

Sestavine za bešamel:

  • 4 dl mleka
  • 40 g masla
  • 3 velike žlice (ne prav polne) moke
  • sol, muškatni orešček

Najprej operemo in narežemo na tanke kroge bučki, posolimo in popopramo in na olivnem olju v ponvi popečemo, da dobijo malo barve (cca 5 min). Odstavimo.

Pripravimo bešamel. V kozici na ognju raztopimo najprej maslo, dodamo moko in dobro zmešamo. Nato počasi dolivamo mleko in dobro mešamo, da ne nastanejo grudice. Posolimo in dodamo malo muškatnega oreščka. Prevremo par minut in odstavimo.

Klobasi pokuhamo 5 min na vodi, nato ju olupimo in razdrobimo.

Lazanja s klobaso in bučkami

Ko imamo vse to pripravljeno, začnemo z zlaganjem v pekač (velikost cca. 26×20 cm). Najprej namažemo pekač z malo olja in bešamelom, nato zlagamo: testo-klobase-bučke-bešamel in ponovimo 3x, na zadnjo, tretjo plast na kocu potrosimo še z naribanim parmezanom. Pečemo v (električni) pečici na 220° cca. 12 min. in nato še cca. 3 min. preklopimo na ventilator (da se zapeče po vrhu ).

 

Ocena:
Skupaj: 2 Povprečno: 4]

Dodaj odgovor