Mango z limetino mascarpone kremo in borovničevim prelivom
Print Friendly, PDF & Email

Mango z limetino mascarpone kremo in borovničevim prelivom, je sladko kisla osvežitev za prihajajoče vroče dni.

Mango z limetino mascarpone kremo in borovničevim prelivom

Mango z limetino mascarpone kremo in borovničevim prelivom

Pripomočki:

  • palični mešalnik
  • lupilec sadja
  • posode za pripravo sestavin
  • električni mešalnik
  • metlica za ročno stepanje
  • servirna posoda

Mango z limetino mascarpone kremo in borovničevim prelivom

Mango z limetino mascarpone kremo in borovničevim prelivom

Sestavine za 4 osebe:

Mangov pire:

  • 3 sadeže manga
  • 10 g želatine za hladno obdelavo

Mascarpone krema:

  • 500 g mascarpone
  • 200 g sladke smetane
  • 2 vaniljeva sladkorja
  • 1 limeta

Borovničev preliv:

  • 250 g borovnic
  • 50 g sladkorja v prahu

Postopek priprave:

Mangov pire:

Mango olupimo. Narežemo ga na kocke.

Mango z limetino mascarpone kremo in borovničevim prelivom

S paličnim mešalnikom naredimo pire.

Mango z limetino mascarpone kremo in borovničevim prelivom

Vmešamo 1 vrečko (10 g) želatine za hladno obdelavo. Vse skupaj dobro premešamo in pustimo na sobni temperaturi.

Limetina Mascarpone krema:

Sladko smetano zmešamo z električnim mešalnikom do primerne trdote. Z metlico za ročno stepanje vmešamo Mascarpone v stepeno sladko smetano in dodamo sok limete.

Mango z limetino mascarpone kremo in borovničevim prelivom

V steklene kozarce z dresirno vrečko nanesemo plast mangovega pireja in ga postavimo v hladilnik za 15 minut, da se strdi. Ko se strdi nanesemo z dresirno vrečko plast Mascarpone kreme in nato plast mangovega pireja in še eno plast mascarpone kreme.

Mango z limetino mascarpone kremo in borovničevim prelivom

Borovnice zmešamo s sladkorjem v prahu in jih segrejemo, da dobimo preliv, s katerim prelijemo po vrhu.

Ocena:
Skupaj: 1 Povprečno: 4]

Dodaj odgovor