Mango z limetino mascarpone kremo in borovničevim prelivom
Mango z limetino mascarpone kremo in borovničevim prelivom, je sladko kisla osvežitev za prihajajoče vroče dni.
Mango z limetino mascarpone kremo in borovničevim prelivom
Pripomočki:
- palični mešalnik
- lupilec sadja
- posode za pripravo sestavin
- električni mešalnik
- metlica za ročno stepanje
- servirna posoda
Mango z limetino mascarpone kremo in borovničevim prelivom
Sestavine za 4 osebe:
Mangov pire:
- 3 sadeže manga
- 10 g želatine za hladno obdelavo
Mascarpone krema:
- 500 g mascarpone
- 200 g sladke smetane
- 2 vaniljeva sladkorja
- 1 limeta
Borovničev preliv:
- 250 g borovnic
- 50 g sladkorja v prahu
Postopek priprave:
Mangov pire:
Mango olupimo. Narežemo ga na kocke.
S paličnim mešalnikom naredimo pire.
Vmešamo 1 vrečko (10 g) želatine za hladno obdelavo. Vse skupaj dobro premešamo in pustimo na sobni temperaturi.
Limetina Mascarpone krema:
Sladko smetano zmešamo z električnim mešalnikom do primerne trdote. Z metlico za ročno stepanje vmešamo Mascarpone v stepeno sladko smetano in dodamo sok limete.
V steklene kozarce z dresirno vrečko nanesemo plast mangovega pireja in ga postavimo v hladilnik za 15 minut, da se strdi. Ko se strdi nanesemo z dresirno vrečko plast Mascarpone kreme in nato plast mangovega pireja in še eno plast mascarpone kreme.
Borovnice zmešamo s sladkorjem v prahu in jih segrejemo, da dobimo preliv, s katerim prelijemo po vrhu.